Trei bărbaţi, reţinuţi de poliţişti după ce au răpit o fată de 15 ani, în Cluj-Napoca, sub ochii trecătorilor

15-01-2021 16:46


O fată de 15 ani a fost urmărită și apoi suită cu forța într-o mașină, în care se aflau trei indivizi.

S-a întâmplat în centrul orașului Cluj-Napoca, într-o stație de autobuz, de față cu mai mulți trecători, iar o cameră de supraveghere a surprins incidentul, la care oamenii au asistat paralizați de spaimă. Copila a sărit din vehicul, în clipele ce au urmat și a ajuns la spital. Suspecții au fost găsiți de polițiști după câteva ore, la 100 de kilometri depărtare.

Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere se observă cum fata aleargă speriată și încearcă să se adăpostească de indivizii care ies din mașină. Opriseră brusc, în spatele unui autobuz din care pare să fi coborât adolescenta.

Chiar daca în statie sunt mai mulți oameni, nimeni nu intervine. Victima este luată pe sus de unul din tineri și târâtă pur și simplu în mașină.

Fata a fost efectiv luată cu forța de sub ochii trecătorilor. La nici 500 de metri, în mers, fata a reușit să deșchidă portiera mașinii și s-a aruncat în mijlocul străzii.

După ce a sărit din mașină, victima s-a ales cu mai multe contuzii, iar într-un final, un trecător a sunat la 112. În timp ce fata a fost transportată la spital, mai multe echipaje de poliție au plecat pe urmele indivizilor.

Cei trei au fost găsiți abia la miezul nopții, în localitatea Ciucea din județul Cluj. Potrivit anchetatorilor, unul dintre indivizi este chiar fostul iubit al fetei.

Andreea Vișan, purtător de cuvânt IPJ Cluj: „Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore trei bărbați cercetați într-un dosar penal întocmit pentru infracțiunea de lipsirea de libertate într-un mod ilegal.”

Și specialiștii de la Protecția Copilului s-au autosesizat în acest caz.

Nicoleta Molnar, director DGASPC Cluj: „Am fost anunțați că în eventualitatea în care va fi nevoie de o găzduire a copilului, să fim pregătiți. Copilul nu se afla în evidențele instituției. Am fost anunțați despre copil doar în cursul nopții trecute, când s-au petrecut evenimetele de răpire și urmează să primim inclusiv documente scrise inclusiv de la Serviciul de Investigații Criminale în care vor detalia toate amănuntele și în funcție de asta o să începem, conform procedurilor, evaluările de specialitate.”

Cei trei suspecți urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare pentru 30 de zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO