Trei arestări după crima din Mediaș. Ce s-a descoperit despre victimă și suspecți


Ultimul update: Luni 14 Ianuarie 2019 21:48
Data publicarii: Luni 14 Ianuarie 2019 18:37
Categorie: Stiri actuale

Trei bărbaţi au fost arestaţi luni pentru crima brutală de la Mediaş. Sunt acuzaţi că l-au omorât într-o încăierare pe un tânăr de 25 de ani.

Doi dintre suspecţi au antecedente penale, iar cel care - spun anchetatorii - a înjunghiat victima, a fost eliberat anul trecut, în luna mai, din închisoare, în baza recursului compensatoriu.

De această lege au beneficiat în ultima perioadă peste 14.000 mii de condamnaţi.

Atacul în urma căruia a murit tânărul de 25 de ani a fost brutal.
Încerca să scape de agresori, dar a alunecat pe gheaţă şi a căzut în faţa lor. Doi dintre ei l-au lovit cu picioarele, iar celălalt cu un cuţit.

Confruntarea începuse într-un club. Camerele de supraveghere au suprins momentul în care victima, însoţită de nişte prieteni, se îndreaptă glonţ spre masa agresorilor.

După un schimb de replici, cele două tabere şi-au împărţit pumni şi picioare şi s-au lovit cu scaunele.

Agresorii, care au încercat să fugă, au fost prinşi în Alba, la 12 ore după incident.

Victima a murit la spitalul din Mediaş, din cauza hemoragiei. Anchetatorii spun că loviturile fatale i-au fost date de Marius Rusu, un individ extrem de periculos, eliberat din închisoare anul trecut, în mai, când mai avea de executat peste 700 de zile. Rusu, care a beneficiat de Legea recursului compesatoriu, fusese condamnat în 2008 la 13 de ani pentru tentativă de omor şi omor deosebit de grav.

Vasile Victor, localnic: "După opinia mea, agresorul a vrut să îl omoare. A dat acolo unde să-l facă să nu mai fie activ, in zona picioarelor. Să-l cuminţească şi să-l doară. Aşa am văzut eu."

Ion Veștemean, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: "După loviturile primite, fapta a fost cu intenţie, s-a urmărit decesul victimei, violențele au fost de natură să ducă la decesul victimei, fără tăgadă."

Ceilalţi doi suspecţi care au participat la atac sunt Paul Anghel şi Ovidiu Otvos. Amândoi sunt recidivişti.

Primul a fost închis în trecut pentru mai multe tâlhării, iar celălalt a făcut puşcărie pentru înşelăciune, dar a fost eliberat în iunie 2017, pentru bună purtare, când mai avea de executat aproape 400 de zile de pedepsa.

Ion Veștemean, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: "Din cercetările efectutate, există un conflit anterior între cele două grupuri, care cu acesta ocazie a escalalat şi a dus la decesul victimei. Avem informaţii că se cunoşteau, dar nu ştim ce aveau de imparit şi care a fost mobiliul. A fost mai mult spontan."

În urma scandalului, la spitalul din Mediaş au mai ajuns trei răniţi. Doar unul a rămas internat.

Tânărul mort se numea Marius Faghiura. Lucrase în Germania pe post de gardă de corp şi se întorsese în ţara acum o săptămână.

Agresorii lui au fost arestaţi pentru 30 de zile pentru omor şi loviri şi alte violențe.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Procurorii cer trei mandate de arestare după crima de la Mediaș. Rezultatul autopsiei
Trei persoane reţinute după crima de la Mediaş. Ce s-a aflat despre doi dintre suspecți
VIDEO PROTVPLUS.RO