Trecerile la nivel cu calea ferată, o capcană mortală pentru șoferi
Un adevăr crud și revoltător a fost readus la lumină, după ce o trecere la nivel cu calea ferată s-a transformat într-o capcană mortală pentru patru oameni din Timiș.
Mașina în care se aflau a fost spulberată de un tren de marfă, după ce șoferul ar fi fost orbit de soare și nu ar fi văzut că semaforul îi indică să oprească.
Cumplitul accident amintește de starea proastă a trecerilor de cale ferată din întreaga țară. Aproape jumătate dintre acestea îi expun pe oameni la riscuri imense.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cele trei femei din maşină împreună cu şoferul au fost dimineața la cumpărături în Lugoj şi se îndreptau spre casă. La ieşirea din oraş, bărbatul a fost - se pare - orbit de soare şi nu a văzut că semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferată indica roşu, semn că se apropie un tren.
Cum în zonă nu există bariere, a încercat să traverseze şinele, iar în acel moment maşina a fost izbită de locomotivă. Toţi oamenii din autoturism au murit pe loc.
Martor: „O tragedie extraordinar de mare."
Localnic: „Nu e primul caz, până acum au fost multe cazuri aici."
Şoferii care circulă frecvent pe această rută susţin că trecerea la nivel cu calea ferată este periculoasă. Pentru că drumul este în pantă, atunci când soarele este foarte puternic lumina îi poate încurca pe cei care conduc.
Mulţi se plâng şi de faptul că semaforul este vechi, iar semnalele abia se văd de la câţiva metri. În plus, zona nu este curăţată de vegetaţie.
Șofer: „Semnalul alb este foarte slab. Dacă bate o țârăa soarele, nu îl vezi nici pe acela. La fel şi semnalele roşii. Semnalul acustic, aceeaşi treabă. Dacă ai un pic muzica mai tare în maşină, nu îl auzi."
Șofer: „Trebuie să pună o barieră ăştia... Nici aici nu se vede. Nici în partea aia, către Ştiuca, nimic."
Tocmai din aceste motive, Prefectura Timiş şi Poliţia au cerut încă din vara montarea unei bariere.
Comisar șef Petru Rumega, Serviciul Rutier Timiș: „Răspunsul, vom vedea dacă vine."
Conducerea Companiei de Căi Ferate susţine că nu a primit nicio solicitare privind montarea de bariere automate. Promite însă că trecerea la nivel va fi modernizată şi că aceasta va fi prevăzută în viitor cu semicumpene, fără să spună când se va întâmpla acest lucru.
În Timiş sunt 290 de treceri la nivel cu calea ferată, însă numai 15 au bariere. Situaţia este la fel de gravă peste tot în ţară.
În ianuarie, în Bihor, o femeie a murit, iar soţul ei a fost grav rănit, după ce maşina lor a fost lovită violent de un tren. Pentru ca tragedia sa nu se mai repete, s-a cerut montarea unei bariere, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.
Șofer: „Uitaţi, dacă mi-ar bate puţin soarele în faţă, puţin mai jos să fie, n-aş vedea nimic. Acustic, dacă ascult o muzică mai tare. salut."
Anul trecut, compania de căi ferate a reuşit să reabiliteze mai puţin de zece la sută din cele 5080 de treceri la nivel cu calea ferată. În tot acest timp, 187 de oameni şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi.
Pentru ca lucrurile să se schimbe, Parlamenul a aprobat acum patru luni o lege care obligă CFR să ia măsuri. Din 2020, toate trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile naţionale şi europene trebuie să fie prevăzute cu barieră. Încălcarea prevederilor se sancţionează cu o amendă care poate ajunge până la 250.000 de lei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: cale ferata, trecere cale ferată, accident timis,
Dată publicare:
10-10-2018 08:52