Traian Basescu are din nou cetatenie moldoveneasca. Presedintele pro-rus de la Chisinau ar fi luat o decizie ilegala


Ultimul update: Vineri 24 Martie 2017 07:01
Data publicarii: Marti 21 Martie 2017 13:24
Categorie: Stiri actuale
Presedintele PMP, Traian Basescu, acorda un interviu

Magistratii din Chisinau au decis sa suspende decretul prin care presedintele Moldovei, Igor Dodon, cerea retragerea cetateniei in cazul lui Traian Basescu.

Magistratii de la judecatoria Centru au decis ca Dodon trebuie sa aduca probe in instanta pentru a motiva decretul prin care fostului presedinte al Romaniei i s-a retras cetatenia moldoveneasca.

La 1 februarie 2017 avocatul lui Basescu a inaintat o cerere prealabila presedintelui Igor Dodon, solicitand revocarea decretului de retragere a cetateniei. Pe 6 martie, Presedintia a raspuns, comunicand ca aceasta cerere a fost respinsa, dar fara a motiva juridic decizia, asa incat avocatul a deschis o actiune in justitie.

Pe 20 martie 2017, Judecatoria Chisinau a decis ca Dodon trebuie sa prezinte pana pe 2 mai 2017 probe in sprijinul decretului, pe baza carora se va judeca legalitatea acestuia. Intre timp, instanta a suspendat executarea decretului contestat in scopul prevenirii consecintelor iremediabile care pot fi aduse reclamantului.

Ceea ce inseamna ca, pana la solutionarea cauzei prin emiterea unei hotarari judecatoresti, Basescu ramane cu cetatenia moldoveneasca, Decizia poate totusi sa fie contestata la Curtea de Apel Chisinau.

Sursa: Pro TV Chisinau

VIDEO PROTVPLUS.RO