Trafic infernal pe Valea Prahovei. Mii de mașini încolonate de la prima oră. „Ajung, mănânc o masă şi mă întorc”
Românii care au ales să respire pentru câteva ore aerul răcoros de munte au avut şi ei parte de aglomeraţie pe şosele. Traficul a fost aglomerat dinspre Bucureşti către staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi alte zone de la poalele Bucegilor.
Mii de maşini au stat în coloană pe kilometri întregi încă de dimineaţă. Oamenii s-au îngrijorat că nu vor avea suficient timp pentru distracţie deoarece au ajuns greu la destinaţie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Până când au ajuns pe potecile umbrite, oamenii au fost nevoiţi să circule în coloană, pe DN1. Mulţi sunt furioşi pentru că pierd câteva ore pe drum.
Șofer: "Păi ce fac? Ajung, mănânc o masă şi mă întorc, asta e toată distracţia."
Șofer: "Pe orice variantă s-ar merge e coadă şi pe centru. Adică şi pe Breaza şi pe toate. Toate variantele de ocolire tot în aglomeraţie ajungi."
Variantele de ocolire a staţiunilor pe care autorităţile şi Ministerul Transporturilor le-au promis în ultimii ani sunt doar la stadiul de proiect, iar autostrada Comarnic - Braşov nu are nici măcar un traseu stabilit.
Unii au încercat să ocolească aglomeraţia şi au luat-o pe Valea Doftanei, o zonă renumită pentru campare şi grătare.
Dinu Ignea: “Uşor, uşor se face. Carnea e de porc şi zice că e mai sănătoasă dacă e friptă aşa, nu foarte. O bere, o ţuică, o… lichid să fie.”
Dănuța Ignea: “S-a împlinit visul… Treceam pe aicea aşa, mergeam către baraj şi îmi plăcea. Am văzut lume multă, grătare şi… hai să ajungem şi noi să vedem cum e ...aer curat.”
Florian Hachi: "Am venit de la căldură din concediu în Spania şi am zis să ne răcorim un pic, să venim şi la munte. Iniţial voiam să plecăm undeva mai departe prin ţară, dar zic cât facem pe drum până ajungem, până alea… zic mai bine aici aproape de casă."
Cei care nu şi-au luat mâncare la pachet sau nu au avut răbdare să o pregătească, s-au înghesuit la terase.
Vasile Lupu, administrator păstrăvărie: "Sărmăluţe de păstrăv, cârnaţi, fish burger de păstrăv, produse tradiţionale proprii din ferma noastră, care e aicea peste drum. E un punct de atracţie în plus pentru copii sunt, foarte încântaţi să vadă peştii vii. Unii baga mânuţele prin bazin vor să îi prindă."
Şi Poiana Brașov a fost plină de turiști. Aceştia au lăsat maşinile în parcări arhipline şi au căutat o masă liberă la terase.
Ca să se dezmorţească după atâta stat în maşină, mulţi s-au plimbat cu bicicleta. Atenţie, nici la munte nu este foarte ieftină cazarea. Pentru o noapte plătiţi în medie 400 de lei.