Mii de oameni la evenimentul ”Toți pentru Europa”. Coregrafie specială pentru UE. VIDEO

19-05-2019 07:14

Manifestație ”Toți pentru Europa” în Piața Victoriei

Manifestaţia "Toţi pentru Europa" a adunat, duminică seara, 3.000 de oameni în Piața Victoriei.

Evenimentul a avut ca scop încurajarea românilor să participe la votul de pe 26 mai.

În jurul orei 20:00, oamenii au pus în aplicare o coregrafie specială, pentru a-și arăta aprecierea pentru UE: o inimă albă, pe fundal albastru.

La eveniment au participat actori și cântăreți celebri, care au ținut discursuri.

Imagini de la manifestație:

Desfășurarea evenimentelor, live-update:

UPDATE 21:30 Manifestația se încheie cu un concert susținut de Vama.

UPDATE 21:00 Participanţii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au scandat „PSD, ciuma roşie!”

UPDATE 20:45 Victor Rebengiuc a spus că a beneficiat de OUG care interzice Uber şi, „mulţumită partidului”, a venit pe jos.

„Ştiţi ce viitor sumbru avem în viaţă. E una din ultimele dăţi când mai putem să înlăturăm dezastrul care ni se poate întâmpla. Vă rog frumos să mergeţi la vot, să-i votaţi pe cei pe care îi preferaţi dvs. - eu am preferinţele mele şi cred că unele corespund cu ale celor de aici - şi să votaţi şi pentru referendumul pe justiţie Vrem o ţară normală, în care să trăim normal”, a spus Rebengiuc, potrivit News.ro.

UPDATE 20:30 Mihai Călin a vorbeşte, după ce a urcat pe scenă unul dintre supravieţuitorii din Colectiv. Actorul a spus că mulţi dintre noi reacţionează puternic doar atunci când li se întâmplă ceva personal.

„Acţionăm doar atunci când suntem în mod personal atacaţi şi ne-am dezobişnuit să ne uităm la cei de lângă noi. (...) În genral, în viaţă nu vrem să vorbim despre lucruri negative pentru că ne afectează prea mult. Chemarea ar fi să lăsaţi gândurile să meargă şi spre viaţa adevărată, pentru că astfel rupeţi o crustă. Cred că solidaritatea e ceea ce avem nevoie. Şi solidaritatea. Să ne amintim ce a fost la Colectiv, când am dat jos un guvern. Să ne gândim la ce se întâmplă zilele astea când oraşul Târgovişte e blocat pentru o manifestare de partid, când 10 oameni au fost arestaţi la Topoloveni. (...) Dacă mai aşteptăm să ni se pună căluşul în gură... Asta înseamnă UE - libertatea de expresie, de gândire, iar dreptul la vot trebuie să îl luăm ca pe o datorie”, le-a spus Mihai Călin participanţilor.

UPDATE 20:15 Mihai Şora a afirmat, de pe scenă, că suntem europeni, aşa cum suntem români.

„Varietatea şi unitatea trebuie să ne caracterizeze. Să fim noi înşine, să fim europeni desăvârşiţi. E important să fim în Europa ca să nu fim singuri şi să fim înconjuraţi de prieteni şi să ne simţim tari. Lumea e făcută din continente, continentele îi fac varietatea şi bogăţia, dar se şi întrec între ele şi se înfruntă. În toată această confruntare, noi suntem europeni”, a mai spus Şora.

El a spus că fiecare buletin de vot este important.

„Să nu-i lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru. Să nu preferăm comoditatea noastră, ci să ieşim şi să votăm, gândindu-ne bine la votul pe care îl punem în urnă, până la amănunt”, a îndemnat Mihai Şora.

UPDATE 20:00 Sunt în jur de 3.000 de persoane în Piața Victoriei în acest moment.

A fost pusă în practică coregrafia: o inimă albă, pe fundal albastru, pentru a transmite că ”România iubește Europa”.

UPDATE 19:00 Sunt aproximativ 2.500 de oameni în aceste momente în Piața Victoriei, de toate vârstele.

În scurt timp urmează să fie afișată coregrafia specială: inima albă pe fundal albastru.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO