Tot mai multe furturi din bagaje, în aeroport. Hoții sunt foarte greu de găsit
Aveţi grijă ce puneţi în bagaje, mai ales că se apropie sezonul concediilor. Poliţiştii se confruntă cu numeroase plângeri de furturi din bagaje, pe aeroporturile din ţară.
Sunt zeci de cazuri înregistrate de la începutul anului, ultimul fiind depistat pe un zbor către Italia. Problema este că, până acum, hoţii nu au fost prinşi, iar numărul infracţiunilor poate fi mult mai mare, pentru că nu toate victimele depun plângere.
Un tânăr spune că a rămas fără banii din portofel la finalul zborului de la Bucureşti la Pisa. Nu avea bagaj de cală, însă compania aeriană le-a cerut pasagerilor să pună bagajele de mână în cală, din lipsă de spaţiu.
Iuliu Sandu, pagubit: „La unul din bagaje am văzut că fermoarul este semideschis, nu cum l-am lăsat noi. Ne-am uitat înăuntru şi am văzut monede răspândite, iar portofelul soţiei desfăcut gol. Nu era o sumă mare, 20 - 30 de euro."
Chiar dacă nu era o sumă mare, tânărul a decis să facă o plângere şi să alerteze compania aeriană şi poliţia care însă nu i-a răspuns la telefon. Aşa că păgubitul a încercat să ia legătura cu reprezentanţii firmei de transport bagaje.
Iuliu Sandu, păgubit: „Primul lui răspuns a fost: aveţi vreo dovadă? Mi-a mai dat un exemplu cu un domn căruia i se furase un inel de logodnă de 3.000 de euro şi, într-un fel, mi-a dat de înţeles că aş fi norocos."
Un turist american spune că a rămas fără valiză când a ajuns la Roma. După două săptămâni, a primit un răspuns.
American: „Au spus că sunt îndreptăţit să fiu despăgubit cu suma de 300 de euro pentru furt, însă doar valiza goală valora atât. Am fost la secţia de poliţie şi am făcut plângere, însă nu au făcut nimic."
O femeie din Piatra Neamț a vrut să ducă două cartuşe de ţigări în Italia.
Georgeta, păgubită: „Am deschis bagajul acasă la fica mea, bucuroasă că îi fac o surpriză lui Roberto ... de unde surpriză. S-a întâmplat după ce am dat bagajul, cred că ăştia care le duc la avion, aşa bănuiesc eu."
Pentru autorităţi este complicat să găsească hoţii.
Valentin Iordache, purtător de cuvânt compania aeroporturi Bucureşti: „Se poate întâmpla şi pe aeroportul de îmbarcare şi pe cel de debarcare, personalul care manevrează bagajele este al unei companii terţe care se ocupă de aşa ceva."
Aşadar, nu vă rămâne decât să vă protejaţi singuri bagajele. Învelirea genţii cu folie de plastic este o metodă eficientă, dar la aeroport nu e deloc ieftină.
Dacă aveţi bunuri de valoare, păstraţi-le în geanta pe care o luaţi în avion. Nu puneţi bijuterii, bani, sau aparate electronice valoroase în valiza de cală. Verificaţi imediat ce vă recuperaţi bagajul de pe bandă dacă este intact. Nu părăsiţi aeroportul până când nu vă asiguraţi că totul e în regulă, altfel nu veţi fi despăgubiţi. Şi nu în ultimul rând, dacă aţi păţit ceva, mergeţi la poliţie şi faceţi plângere.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!