Noi acuzatii in cazul fostului judecator CCR Toni Grebla. De la capre si struti, la mese festive in campania electorala

Ultima actualizare: 13-06-2015 07:12

Fostul judecator al CCR Toni Grebla revine in atentia procurorilor anticoruptie. Si nu doar pentru acuzatiile de coruptie ce l-au facut sa demisioneze, ci si pentru unele noi.

Fostul judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) s-a prezentat miercuri la DNA. Plin de regrete si ironic – asa si-a facut aparitia Grebla, relateaza corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. Fostul judecator al CCR s-a plans ca de doua luni si jumatate, de cand a fost ultima data la DNA, nu s-a mai intamplat nimic in ancheta, dupa ce a fost obligat sa demisioneze de la Curtea Constitutionala. 'Dupa parerea mea, totul se invarte in jurul acelor celebre venituri obtinute din cresterea caprelor si strutilor', a declarat Grebla, facand aluzie la acuzatiile initiale.

"Am fost chemat la DNA si ca orice cetatean m-am prezentat", a spus Toni Grebla, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. "Am inteles sa-mi dau demisia de la Curtea Constitutionala si acum sunt un simplu cetatean, in urma imprejurarilor pe care le stiti si dand dovada de responsabilitate. Am sperat si sper in continuare sa am parte de o ancheta echitabila, pentru ca acum suntem in stadiul de ancheta penala", a mai declarat fostul judecator al CCR.

Procurorii au extins incepand de miercuri acuzatiile si, implicit, cercetarile in cazul lui Grebla, suspectandu-l de trafic de influenta in favoarea unor cunoscuti. Mai precis, in vremea cand era senator si era implicat in campania electorala pentru alegerile din 2008 si 2012, Grebla ar fi primit sprijin financiar din partea unui om de afaceri caruia i-ar fi pus o vorba buna pe la diverse autoritati. Omul de afaceri ar fi platit mese festive de la electoratul de etnie roma din judetul Gorj, spun surse judiciare citate de corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. Fostul judecator al CCR spune insa ca aceste acuzatii nu au niciun fundament.

Procurorii DNA mai sustin ca Grebla fi beneficiat si de alte finantari, tot de 100.000 euro, de la un alt om de afaceri pe care l-ar fi ajutat prin interventii pe langa diverse institutii ale statului.

Toni Grebla: "[Acuzarea spune] ca am intervenit la diferite institutii si autoritati, fara sa nominalizeze pentru ce anume si cand.. Dar repet, acolo exista o singura declaratie a unui martor, care a zis: 'Dupa parerea mea, au fost organizate mese in comunitatile de romi, pe care le-ar fi platit un anume cetatean, NU la solicitarea lui Toni Grebla, Toni Grebla nu a participat la ele."

Grebla a facut aluzie si la protectia speciala de care se bucura unii demnitari, in vreme ce el a fost chiar retinut la un moment dat. Ulterior, insa, instanta suprema a decis sa fie cercetat in libertate. "Justitia, care se infatuieste intotdeauna prin ICCJ si celelalte instante judecatoresti, este si trebuie sa fie o institutie independenta", a mai spus fostul judecator al Curtii Constitutionale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO