Povestea lui Titu Stoicheci, veteranul de 103 ani care a luptat in batalia de la Stalingrad
Clipe de neuitat pentru un batran de 103 ani din Mehedinti, fost jandarm, unul dintre ultimii luptatori din teribila batalie de la Stalingrad aflati inca in viata.
El a batut atunci la picior 4000 de kilometri prin stepa ruseasca, iar acum duce o viata departe de ochii lumii. Joi, colegii sai jandarmi l-au recompensat pentru faptele sale de arme.
Au fost alaturi de el si camarazii din razboi, care nu l-au uitat si au profitat de acest moment unic pentru a-i ura la multi ani.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
La 1 decembrie, presedintele Traian Basescu l-a inaintat la gradul de general, iar de ziua sa a primit cadou un tort si o uniforma.
Venerabilul ofiter Titu Stoicheci traieste singur intr-un catun din Mehedinti, intr-o casa situata departe de lume, pe un deal. Dar acum, la ceas aniversar, colegii de breasla au avut onoarea de a-i inmana steaua de general.
La varsta de 103 ani, jandarmul care a vazut destule la viata lui a devenit general de brigada in retragere prin decretul semnat de presedintele Romaniei, Traian Basescu.
"Secretul nu se poate spune, nu ca nu vreau, dar e greu de definit, ca asa intrebarea mi s-a mai pus, dar ca sa ajungi aici, masurile trebuie luate din copilarie, cum am facut eu din scoala primara si am ajuns aici, in viata mea eu nu am baut, absolut nimic, nu am fumat si gustul cafelei nu-l cunosc", a declarat Titu Stoicheci.
Desi in tinerete a luptat pe front si a reusit sa supravietuiasca bataliei de la Stalingrad, batranul veteran are o pensie de numai 280 de lei. Din fericire, la acesti bani se adauga alti 900 de lei, primiti ca pensie pentru ca a fost si invatator.
"Imi povestea, de pilda, a mers in stepa ruseasca 4000 km pe jos, in care bocancii nu mai erau decat fetele si sireturile", a declarat un vecin al veteranului.
Una peste alta, tot ce isi mai doreste acum venerabilul ofiter este sa apuce si urmatoarea aniversare. Si desigur ca, din cand in cand, sa mai primeasca in vizita cate o cunostinta cu care sa depene amintiri din razboi.