Tinerii pe care petardele i-au orbit de Revelion. Au fost transferati din toata tara la Spitalul de Oftalmologie din Capitala

06-01-2016 17:11


Continua sa soseasca la spitalul de oftalmologie din Capitala copii si tineri carora de Revelion, le-au explodat petarde in fata.

Din pacate, doi dintre ei, operati de urgenta, au sanse foarte mici sa-si mai recapete vederea. Singurul care a primit vesti bune, a fost transferat miercuri de la Ploiesti, in Capitala.

O bucata de metal, de marimea unei unghii, i-a provocat orbirea unui baiat de 12 ani, din Timis. I-a produs leziuni grave la ochi, iar copilul nu va mai vedea niciodata. Acelasi diagnostic l-a primit si un tanar de 24 de ani, trimis de la Baia Mare tot la Bucuresti. Amandoi s-au ranit cand au aprins petarde in noaptea dintre ani, minorul chiar sub ochii tatalui.

Monica Pop, oftalmologie: "Din pacate sansele de vedere sunt foarte-foarte mici. Pe dinauntru nu mai e nimic din structura ochiului asa cum ar fi trebuie sa fie."

In schimb un adolescent, sosit de la Ploiesti, a avut sansa.

Florian Vasile Fogas: "Mergeam cu prietenii mei sa dam artificii, fumigene si deodata m-a lovit o petarda. Un suflu de petarda si dupa aia am venit la mama"."

Ioana Fogas: "A plecat la 12 fara 5, la 12 si 10 a fost imediat in casa. a venit plangand, tremurand, hai, mama. Am sunat la salvare si am ajuns la urgente, ne-a trecut sub tratament. Din cauza ca nu s-a tras sangele de la ochi ne-a trimis aici."

Monica Pop, mangerul Spitalului de Oftalmologie: "Speram sa-si recapete o parte din vedere. Chiar ca inainte nu se va putea cred. Are niste leziuni, dar nu sunt atat de grave precum cele ale celorlalti doi."

Cei care au folosit petarde interzise risca sa ajunga dupa gratii, sau, in cel mai bun caz scapa cu o amenda usturatoare. Explozia de raniti vine dupa ce in ultimele doua luni ale anului trecut, politia a confiscat peste 100 de tone de materiale pirotehnice in incercarea de a limita vanzarile,catre populatie.

Doar la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti au ajuns de la inceputul anului, in total, 12 oameni raniti de petarde.

Politistii au demarat o ancheta in fiecare dintre aceste cazuri. Vor sa stabileasca in ce conditii s-au produs incidentele si daca cineva poate fi tras la raspundere.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO