Tiberiu Ușeriu: „Nu o să intru niciodată în politică”

Ultimul update: Joi 12 Aprilie 2018 09:50
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 17:15
Categorie: Actualitate

Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu a vorbit, miercuri, cu ocazia premierii sale de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, despre propunerea Primăriei Capitalei de a-l desemna cetățean de onoare, despre expedițiile sale, cât și despre planurile de viitor.

„Am zis că măcar atât să fac şi eu pentru acest Centenar. O să îl duc şi în Himalaya. Cred că fiecare român care face ceva, indiferent dacă este o competiţie sau este orice, dacă poate să promoveze România, chiar în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, eu cred că este un pas destul de mare", a spus Uşeriu, la Bistrița Năsăud, informează Agerpres.

Tiberiu Ușeriu a adăugat că a fost o surpriză să asculte, la finalul cursei, Imnul României pregătit de către organizatori şi că acest lucru l-a emoţionat.

„Şi pentru mine a fost o surpriză Imnul României acolo. Prima dată nu am înţeles, pentru că era un vânt foarte puternic, şi nu ştiam ce muzică era acolo. La un moment dat, mi-am dat seama că este Imnul României şi bineînţeles că am fost destul de emoţionat", a mai spus bistriţeanul.

Tiberiu Uşeriu a primit din partea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un premiu în valoare de 25.000 lei, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii doi ani în care a reuşit să câştige ultramaratonul din zona Cercului Polar.

Tiberiu Ușeriu, despre propunerea PMB de a-i acorda titlul de cetățean de onoare: „Nu mă voi prezenta la ceremonie”

În faţa consilierilor judeţeni, Uşeriu a povestit despre premiile acordate de către organizatorii ultramaratonului, care sunt unele simbolice, şi a afirmat că pentru el adevăratul premiu este recunoştinţa pe care a primit-o de fiecare dată din partea conjudeţenilor, pe care s-a declarat mândru că îi poate reprezenta.

„Îmi amintesc, în primul an când am participat la această competiţie, că premiul meu cel mare a fost un pulover de 18 dolari, iar recunoaşterea pentru asta aţi fost dumneavoastră, judeţul, începând de la domnul Radu Moldovan (preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud - n.r.) şi Consiliul Judeţean. În al doilea an, am fost mirat că a crescut premiul, am primit o geacă în valoare de 70 de dolari. Bineînţeles, m-am întors acasă şi, la fel, premiul a fost înmânat de dumneavoastră - şi pe partea asta bănească, şi recunoştinţa pe care mi-a adus-o judeţul şi m-am bucurat foarte mult şi atunci. Anul acesta, speram să crească. Bineînţeles că a scăzut, de data asta am primit din nou un pulover, puţin mai ieftin decât primul şi, la fel, premiul pentru mine, pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce am realizat în aceşti ani a fost recunoştinţa judeţului, recunoştinţa dumneavoastră prin acest premiu şi prin aceste distincţii pe care le primesc. Sunt foarte mândru de fiecare dată, mă bucur foarte mult că pot să reprezint judeţul nostru", a adăugat el.

Tiberiu Uşeriu a ţinut să clarifice şi situaţia privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti, spunând că preferă să înceapă cu astfel de titluri „de jos", din satul natal.

„După cum ştiţi, la un moment dat am fost propus pentru cetăţean de onoare al Bucureştiului. Eu am zis că aş vrea să încep de acolo de unde am plecat. Aştept foarte mult ca domnul primar de la Prundu Bârgăului să mă propună prima dată, după care să plec mai în sus. Eu am încercat de fiecare dată să plec de jos şi să ajung sus. Adică aştept prima dată să mă propună cetăţean la mine în sat, unde m-am născut sau unde locuiesc, şi de acolo să încep şi până la urmă să ajung la Bucureşti", a explicat Uşeriu.

Acesta a adăugat că a fost contactat ulterior de o persoană din Primăria Capitalei, căreia i-a explicat, aşa cum a făcut-o şi în mesajul său postat pe pagina de socializare, că nu doreşte să fie „un exemplu pentru reabilitarea deţinuţilor".

„Da, m-a contactat (după postarea lui pe Facebook - n.r.) şi eu o ţin pe a mea şi o să o ţin mai departe: eu nu vreau să fiu un exemplu pentru reabilitarea deţinuţilor sau a celor care au săvârşit înainte. Eu cred că fiecare a avut faptele lui, fiecare ştie de ce a fost condamnat şi fiecare trebuie să-şi facă reabilitarea singur. Formularea care a fost făcută, mie, cel puţin, nu mi-a plăcut şi din acest motiv nici nu am refuzat, pentru că eu, din câte ştiu, acest titlu se dă din partea cetăţenilor şi eu o să o ţin mai departe aşa cum cred că este mai bine", a mai spus ultramaratonistul.

Întrebat de către jurnalişti dacă se gândeşte să intre în politică, Tibi a răspuns: „Cu siguranţă nu şi nu o să intru niciodată".

În ceea ce priveşte premiul primit din partea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Tiberiu Uşeriu a declarat că o parte din bani o va dona unui sportiv, aşa cum a făcut în fiecare an, iar restul îl va folosi pentru viitoarea sa expediţie - Ultramaratonul Everestului, în lungime de 60 de kilometri, care va începe în 29 mai şi care este competiţia ce se desfăşoară la ce mai mare altitudine din lume, plecarea fiind de la 5.600 metri.

Tiberiu Uşeriu a recunoscut că a primit şi oferte pentru realizarea unui film după viaţa lui, însă spune că încă nu a luat o decizie în acest sens.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Imagini nemaivăzute cu Tiberiu Ușeriu, din timpul Ultramaratonului Arctic: „Îmi pică și-o unghie. E o distracție”

Imagini nemaivăzute cu Tiberiu Ușeriu, din timpul Ultramaratonului Arctic: „Îmi pică și-o unghie. E o distracție”

VIDEO PROTVPLUS.RO

kolinda grabar kitarovic - 6

Un jurnalist român o desființează pe președinta Croației. ”Prostimea preia gogoși enorme”

Familie de urşi fotografiată lângă Spitalul Miercurea Ciuc: ”Au mers să-și viziteze victimele”

Ministrul Mediului: Situaţia de la Bicaz e intolerabilă, am cerut amenzi maxime

Definitivat 2018. Au fost publicate Subiectele si Baremele la Definitivat 2018

Decizie în cazul tânărului din Craiova care a provocat accidentul în care i-a murit iubita

Trafic spre mare deviat prin parcare. Limită de 80 km/ h pe A2 din cauza denivelărilor

ccr

CCR a decis că Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii "este neconstituţională”

Inundații în România. Un șofer a fost luat pe sus de viitură cu tot cu mașină

A început ploaia la Electric Castle. Mesajul MAI: ”Dacă răciți, aveți grijă ce „pastile” luați!”

Bărbat din Braşov, arestat preventiv pentru că ar fi încercat să îşi violeze propria nepoată

Suspecții care i-ar fi ucis pe cei doi paznici, sub control judiciar. Nu s-a aflat motivul crimelor

Își caută de 2 săptămâni fiul dispărut în Prut. Ritualul făcut pe malul râului: ”Am pus colac cu lumânare”