Tibi Ușeriu, întâmpinat ca un campion la Cluj. ”Trecutul mi-a format psihicul pe care-l am acum”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Câştigător pentru a treia oară al Ultramaratonului Arctic, cea mai grea cursă din lume, Tiberiu Useriu a sosit în noaptea de miercuri spre joi, pe aeroportul din Cluj, şi a fost primit ca un campion.

 

Le-a câştigat inimile multor români prin perseverenţă şi curajul de care a dat dovadă la Polul Nord.

 

Zeci de fani au venit să-l felicite pe Tiberiu Useriu pentru o performanţă unică: a treia victorie consecutivă în cea mai dură cursă din lume: Ultramaratonul Arctic.

Reporter: „Ce mai poate fi o provocare pentru tine?”
Tiberiu Ușeriu: „O provocare este să ajung şi acasă. Este foarte greu."

Pe lângă rude şi prieteni, au venit şi mulţi oameni care nu l-au întâlnit niciodată pe Tibi, dar îl admiră pentru curajul său. Cu o tinereţe tumultoasă, condamnat pentru jaf armat şi deţinut într-o închisoare de maximă siguranţă, Tibi spune că s-a reabilitat prin sacrificiu.

Tibi Useriu: „Trecutul meu mi-a format psihicul pe care-l am acum şi cred că asta este atuul meu şi cu asta pot merg în aceste competiţii aşa cum merg."

Susținători: „Să-l vedem, să-l felicităm! Să vedem că este om, nu un semizeu! Aveţi vreun dubiu? Da, trebuie să-l văd. Neapărat."

Susținător: „Să ne simtă aproape de el, aşa cum am fost pe tot parcursul concursului."

Dacian Ciolos, fost prim-ministru: „Ştiu povestea lui şi l-am urmărit şi e impresionant. Ce face omul ăsta e o performanţă în sine. Avem nevoie de astfel de exemple care să ne dea curaj şi demnitate."

Cei mai nerăbdători au fost, desigur, membrii familiei.

 

 

Alin Ușeriu, fratele lui Tibi: „Eu am avut emoţii şi prima dată şi a doua oară şi eu sunt şi cel care zic să rămânem puţin în armonie şi să nu trebuiască să meargă în fiecare an până acolo. Totuşi este o cursă pe viaţă şi pe moarte."

Tibi vrea să facă o pauză de la Ultramaraton, dar recunoaşte că se poate răzgândi până anul viitor.

Tibi Useriu: „Ar trebui să mai fac şi altceva. A fost un traseu pe jumătate reînnoit au fost 280 de kilometri de ice-road ceea ce a făcut competita destul de grea. Cu o sanie în spate de 40 de kilograme, iar finalul e o parte printre lacuri ce a făcut destul de dificilă cursa.”

În total, Tibi a parcurs 618 kilometri, în 173 de ore. Competiţia de anul acesta a fost una aniversară - la un deceniu de la prima ediţie, aşa că traseul a fost mai lung cu aproape 60 de kilometri. Alături de el, în concurs, au mai fost 3 români, dar din cauza condiţiilor extreme au abandonat cursa.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO