Ploi torentiale si temperaturi reci in Saptamana Patimilor. Prognoza pentru urmatoarele zile

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58
Ploi torentiale si temperaturi reci in Saptamana P...
Se intorc ploile torentiale si, de marti, ninge se...
Ploi torentiale si temperaturi reci in Saptamana P...
Temperaturile cresc pana la 20 de grade Celsius, l...
Prognoza meteo pentru ziua de luni...

Saptamana Patimilor va fi una cu ploi torentiale si o racire accentuata a vremii. Meteorologii au anuntat ca de marti vor cadea precipitatii in toata tara iar la munte vor fi ninsori si se va depune un strat consistent de zapada.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

Deasupra Romaniei va ajunge o masa de aer rece din zona Oceanului Arctic care a traversat deja nordul si centrul continentului.

Asta inseamna ca ne asteapta 3 zile in care va ploua torential in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Vor cadea cantitati semnificative de apa, care vor depasi 15 l /mp in 24 de ore.

Temperaturile vor scadea de la o zi la alta chiar si cu 5 pana la 7 grade diferenta fata de ziua de azi. Miercuri vremea va deveni rece pentru aceasta perioada cu maxime ziua intre 7- 15 grade iar noaptea minime de 0-8 grade.

Pentru zilele de Pasti, meteorologii anunta ploi slabe, insa temperturile vor fi in crestere , deci normale pentru aceasta perioada cu maxime intre 11 si 21 de grade si minime care vor cobori noaptea pana la 2 grade

PROGNOZA COMPLETA

In Dobrogea si in Baragan se incalzeste simtitor fata de duminica. Maximele urca spre 20 de grade, norii se aduna din cand in cand, dar sansele de ploaie sunt extrem de reduse. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim innorari trecatoare, scurte perioade insorite si temperaturi in crestere. La amiaza, se vor inregistra 18-19 grade Celsius.

Tendinta de incalzire a vremii se pastreaza si in jumatatea nordica a Moldovei. Va ploua slab, din loc in loc, iar maximele vor ajunge la 17-18 grade Celsius. In nordul Transilvaniei si in Maramures apar cativa stropi de ploaie pe timpul zilei, dar spre seara si noaptea norii se inmultesc, vantul devine activ si va ploua pe zone vaste.

Si in vestul tarii instabilitatea creste dupa lasarea noptii, cand apar averse, posibil insotite de descarcari electrice si vant nervos. Pana atunci vom avea vreme destul de buna si temperaturi placute. Aceleasi conditii meteo si in centrul Romaniei: ploi sporadice, dar si perioade cu soare pe parcursul zilei; multi nori si ploi frecvente dupa lasarea noptii.

In sud-vestul tarii, incalzirea vremii este evidenta. Maximele ajung la 21-22 grade, valori mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului; norii vin si trec, dar nu prea sunt semne de ploaie. Temperaturile cresc si in regiunile sudice. Vremea va fi in general frumoasa, vantul nu va exagera, iar dupa pranz se vor inregistra chiar si 22 de grade in Lunca Dunarii.

In Bucuresti, urmeaza o zi insorita si calda, cu o maxima de 20 de grade Celsius. Spre dimineata apar ceva innorari si se vor inregistra in jur de 7 grade. Tendinta presiunii atmosferice este de scadere.

La munte sunt anuntate innorari si ploi sporadice pe timpul zilei, dar si ninsori slabe pe creste. Spre seara si noaptea se-aduna norii, va ploua, iar in zona inalta vor fi lapovite si ninsori. Cantitatile de apa ar putea depasi izolat 15 l/mp. Vantul va prezenta intensificari, mai ales pe creste, iar maximele din statiuni le vor depasi pe cele inregistrate ieri.

MARTI - Vremea va fi in general instabila si se va raci. Valorile termice diurne vor scadea in medie cu 5-7 grade fata de intervalul anterior, astfel incat se vor situa sub mediile caracteristice perioadei in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros in vestul si nord-vestul teritoriului, unde, indeosebi dupa-amiaza, pe arii relativ restranse, se vor semnala ploi de scurta durata. In restul tarii innorarile vor fi temporar accentuate, iar ploile se vor semnala local ziua, dar in extindere seara si noaptea. Vor fi mai ales averse, trecator insotite de descarcari electrice. La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat nou de zapada. Cantitatile de apa vor fi local mai insemnate. Vantul va prezenta intensificari indeosebi in sud si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8-9 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 18-19 grade in sud-estul Munteniei si in partea continentala a Dobrogei, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 9 grade, cu cele mai ridicate valori in delta si pe litoral. Spre dimineata vor fi conditii de bruma in nord-vest. Presiunea atmosferica va creste usor. Cerul va fi variabil ziua si doar trecator vor fi conditii sa ploua slab. Pe parcursul noptii nebulozitatea se va accentua si se vor semnala averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata, indeosebi in partea a doua a intervalului. Temperatura maxima, in scadere fata de intervalul anterior, se va situa in jurul valorii de 16 grade, iar cea minima va fi de 6-7 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

MIERCURI - In sudul, centrul si estul tarii vremea va fi in general instabila si rece pentru aceasta perioada. Valorile termice diurne vor continua sa scada fata de intervalul anterior, in medie cu 5-7 grade. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice. La munte si trecator in Subcarpatii Moldovei si estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor fi local mai insemnate. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restranse. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare indeosebi in regiunile sudice si vestice, precum si in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 16 grade, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 9 grade. Valorile termice diurne vor continua sa scada, astfel incat vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi noros si temporar va ploua, iar vantul va prezenta intensificari. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 10 grade, iar cea minima va fi de 5-6 grade.

JOI - Vremea se va incalzi usor. Cerul va avea innorari, iar local si temporar va ploua in cea mai mare parte a tarii. In zona de munte vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla moderat cu intensificari indeosebi in regiunile sudice si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 si 19 grade, iar cele minime intre 4 si 10 grade. Valorile termice vor marca o crestere usoara, dar vremea se va mentine in general inchisa si temporar va mai ploua. Vantul va prezenta intensificari de scurta durata, mai ales ziua. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar cea minima va fi de 8-9 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO