Temperaturi in crestere in toata tara. Cum va arata vremea in weekend

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de vineri ne-aduce vreme frumoasa si temperaturi in crestere. Doar in regiunile sudice-sud-estice dimineata, apar unele innorari si pot sa cada 2-3 stropi de ploaie, iar maximele termice ajung in intervalul 16-22 de grade.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi mai numerosi in prima parte a si pot sa vina cateva ploi slabe, sporadice. Vantul se opreste la moderat, iar temperaturile, peste cele inregistrate ieri, ajung la 17-18 grade.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vor fi ceva innorari din loc in loc, dar dupa pranz cerul se va degaja. Se incalzeste fata de ziua trecuta: maximele urca pana la 18-19 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei se anunta o zi foarte frumoasa, cu nori putini sau cer senin. Sansele de ploaie sunt egale cu zero, iar incalzirea vremii se va simti si aici.

In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul se pastreaza curat toata ziua, vantul sufla domol, iar temperaturile continua sa creasca usor si vor ajunge la 19-20 de grade.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In judetul Cluj, pana la ora 9 si 40 de minute este un cod galben de ceata. Sunt afectate si drumurile nationale si europene iar vizibilitatea este scazuta local sub 200 m izolat sub 50 m.

Si vestul tarii are parte de o zi foarte placuta, cu mult soare si vant cuminte. Se mai incalzeste putin si aici, iar dupa pranz termometrele vor indica valori de 20-21 de grade.

In centrul Romaniei este cam frig in orele diminetii, indeosebi in zona depresionara. Apoi, soarele va fi destul de generos si temperaturile vor ajunge la valori placute, cuprinse intre 18 si 20 de grade.

In sud-vestul tarii gasim vreme de toamna blanda; cu multe momente insorite si vant domol. Ploile lipsesc din prognoza, iar temperaturile mai castiga un grad-doua fata de ziua trecuta.

Se mai incalzeste putin si in tinuturile sudice. Ziua va fi frumoasa, cu mult soare si cativa nori in orele diminetii, iar dupa pranz se vor inregistra in jur de 18 grade.

Norii se risipesc din zona Capitalei, asa ca astazi atmosfera va fi insorita, iar maxima va urca pana la 18 grade. Maine dimineata se vor inregistra 10 grade in centrul orasului, dar la periferie va fi mai rece si temperatura va cobori spre 7 grade Celsius.

Vreme buna gasim si in zona montana. Norii vor fi din ce in ce mai rari, asa ca nu vorbim despre ploi, iar vantul va sufla cel mult moderat. Dimineata si noaptea, pe vai in depresiuni e posibil sa apara ceata si chiciura. Temperaturile cresc in toate masivele.

Cum va arata vremea in urmatoarele zile in Bucuresti si la munte.

In Bucuresti, maine temperatura continua sa creasca. Dupa pranz se vor inregistra 23 de grade- valoarea putin mai ridicata decat ar fi normal la inceput de octombrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul abia va adia.

Duminica vremea se mentine usor mai calda decat ar trebui sa fie. Se vor atinge in jur de 24 de grade si perioadele insorite vor domina ziua. La inceputul saptamanii viitoare nu apar schimbari in prognoza: ramanem cu timpul frumos; vantul nu isi face simtita prezenta, iar temperatura urca din nou spre 24 de grade.

In zona montana maine incalzirea vremii continua. Atmosfera va fi insorita in toate masivele si doar pe vai si in depresiuni dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Si duminica vom avea vreme placuta, cu soare, unele innorari trecatoare si temperaturi putin mai ridicate fata de ziua trecuta.

Luni conditiile meteo se schimba. Va ploua in aproape toata zona montana si izolat se pot strange cantitati mai mari de apa. Temperaturile vor scadea usor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
De la ploi si vant, la temperaturi peste medie. Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile
De la ploi si vant, la temperaturi peste medie. Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile

Ziua de astazi ne-aduce vreme rece si ploi in jumatatea estica a tarii; soare si temperaturi in crestere in vest. Maximele termice se vor situa intre 12 si 20 de grade.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.