"Te milogesti ca un tigan". Parintii unor elevi din Brasov reclama ca o profesoara le jigneste copiii si ii lasa corijenti

Ultima actualizare: 20-06-2016 00:08
caiet

Parintii mai multor elevi de la Colegiul "Johannes Honterus" din Brasov care nu pot sustine Evaluarea Nationala din cauza corigentelor au depus reclamatii impotriva unei profesoare de matematica pe care o acuza ca ii jigneste pe copii.

ISJ a deschis o ancheta in acest caz, informeaza news.ro.

Parintii unor elevi din clasa a VIII-a de la Colegiul "Johannes Honterus" din Brasov au depus reclamatii la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Brasov si la Ministerul Educatiei, in care o acuza pe profesoara Corina Dragoiu ca ii jigneste pe elevi si ii timoreaza.

Elevii respectivi nu pot sustine Evaluarea Nationala intrucat au fost lasati corigenti.

"Acest comportament al profesoarei creeaza stari de inhibitie si emotie care nu permit elevului sa raspunda corespunzator pregatirii lui. Mai mult decat atat, fiul meu a fost jignit de catre acest cadru didactic, fiindu-i adresate cuvintele «te milogesti ca un tigan» intr-un moment cand copilul dorea sa raspunda. In opinia mea, doamna profesoara Dragoiu isi dedica timpul pentru a le demonstra elevilor ca sunt nepregatiti, in loc sa-si faca meseria de a-i invata", scrie in reclamatia unui parinte.

Alti parinti sustin ca profesoara a trecut in catalog notele de la simularea examenului de Evaluare Nationala, desi acest lucru este interzis de regulament.

"Desi notele obtinute la simularea Evaluarii Nationale pentru elevii claselor a VIII-a nu se trec in catalog, profesoara nu a respectat aceasta reglementare, inregistrand rezultatul obtinut de fiul meu in catalog. De asemenea, sistemul de notare ii deruteaza pe elevi, in catalog aparand si disparand note trecute in creion, fapt care contravine obligatiilor unui cadru didactic", se arata intr-o alta reclamatie.

Parintii au cerut ca elevii care au fost lasati corigenti si nu pot sustine acum Evaluarea Nationala sa fie examinati de o comisie de specialitate.

Reprezentantii ISJ Brasov au afirmat ca s-au primit mai multe plangeri, astfel ca a fost declansata o ancheta in acest caz.

"Unitatea scolara este prima institutie care trebuie sa analizeze situatia pentru a vedea daca rezultatele sunt sau nu intemeiate. Este adevarat ca mai multi elevi nu au note de trecere la matematica, dar cativa dintre ei nu au avut medie de trecere nici in semestrul intai. Stim despre probleme, ne-am organizat incat sa putem analiza si sa tragem o concluzie", a declarat Ariana Bucur, seful ISJ Brasov.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, profesoara Corina Dragoiu nu a putut fi contactata pentru a-si prezenta punctul de vedere.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO