Tăvi înnegrite, cu depuneri de murdărie, printre care se plimbau gândaci, la o brutărie din Timişoara amendată de ANPC
Tăvi înnegrite de arsură, cu depuneri de murdărie, printre care se plimbau gândaci şi caserole cu prăjituri expirate au fost câteva dintre neregulile constatate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorior Timiş la o brutărie din Timişoara.
Peste 300 de kilograme de materii prime şi produse au fost retrase de la consum şi au fost date amenzi de 30.000 de lei, activitatea brutăriei fiind suspendată, potrivit news.ro.
Societatea SC Can-Leo SRL din Timişoara care are ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea pâinii, a produselor de panificaţie şi patiserie, cofetărie a fost verificată, joi, de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, care au găsit mai multe nereguli.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Spaţiul destinat desfacerii cu amănuntul a produselor neigienizat corespunzător, pereţi cu tencuiala cazută, spartă, înnegriţi de murdărie. Pultul de vânzare cu ornamente din plastic sparte, lipsă, cu margini tăioase, murdar. În spaţiul de fabricare a produselor, pavimentul avea porţiuni sparte, lipsă, neigienizat corespunzător, sifon fără protecţie, pereţi cu tencuiala spartă, lipsă-cazută, cu infiltraţii de mucegai. Ambele spaţii sunt improprii desfăşurării activităţii pentru care a fost autorizat să funcţioneze, pe paviment, pereţi, banc de lucru, utilaje şi ustensile cu insecte vii (gândaci). Tăvile de copt înnegrite de arsură, cu depuneri consistente de murdărie, resturi alimentare vechi arse, peliculă de grăsime întărită, arsă, unele prezentând deformări. Cărucioarele ruginite şi navetele de pâine neigienizate corespunzător. Foile de copt utilizate păstrate în tăvi, unele peste altele. În spaţiul frigorific neigienizat corespunzator, în butoaie era păstrată maia utilizată în producţie, cu modificări organoleptice pe suprafata neprotejată, fără menţiuni asupra datei preparării”, a transmis CJPC Timiş.
Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au mai găsit, în magazinul de desfacere al brutăriei, caserole cu prăjituri expirate, dar şi bucăţi de brânză fără elemente de identificare.
”În camera frigorifică existau caserole cu prăjituri având data durabilităţii minimale depăşită (14.01.2023, respectiv 16.01.2023). În acelaşi spaţiu au fost depistate brânzeturi lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora, cu modificări organoleptice, în stare avansată de putrefacţie. Aluat rămas din procesul de fabricaţie în malaxor. Utilaje neigienizate, cu elemente având vopseaua exfoliată, porţiuni de rugină. În spaţiul de comercializare existau produse de patiserie şi pâine cu impurităţi pe suprafaţă şi în conţinut, pâine cu suprafaţa înnegrită de arsură”, a precizat CJPC Timiş.
Ca urmare, au fost date trei amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă oprirea definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a 250 de kilograme de materie primă şi 50 de kilograme de produse finite. Totodată, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciului şi s-a propus închiderea brutăriei pe o perioadă de până la 6 luni.