Călin Popescu Tăriceanu, depășit de Florin Călinescu în alegerile pentru Primăria Capitalei

Ultima actualizare: 28-09-2020 15:32

Florin Călinescu, candidatul Partidului Verde, a obținut 2.08% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei. El l-a depășit astfel pe candidatul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a obținut un procent de numai 1,5%.

UPDATE 15:20 - Potrivit rezultatelor centralizate pe site-ul rezultatevot.ro, Florin Călinescu ocupă locul 4 în clasamentul pe Capitală, după Nicușor Dan (42,78%), Gabriela Firea (37,98%) și Traian Băsescu (10,99%).

Tăriceanu a apreciat duminică, după închiderea urnelor, că rezultatele obţinute de ALDE la alegerile locale din Capitală sunt "un motiv de dezamăgire profundă".

"Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reuşit să atingă pragul electoral de 5% la Bucureşti şi în celelalte sectoare, dar trebuie să aşteptăm rezultatele exit-poll-urilor de la ora 23,00, care probabil vor fi mai cuprinzătoare. Până atunci, trebuie să vă spun că aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepţie pe care cred că o împărtăşesc împreună cu colegii mei, candidaţii de la cele şase sectoare ale Bucureştiului. Din păcate, bucureştenii nu au ales astăzi între candidaţi, nu au ales între programe, între idei, între proiecte, ci au ales între partide, cu toate că nu partidele vor conduce Primăria Generală şi primăriile de sector. Acest lucru îl vom vedea în perioada următoare, când lucrurile vor trebui să se aşeze şi cei care au fost aleşi să îşi intre în atribuţii, având o experienţă puţină sau aproape egală cu zero", a afirmat Tăriceanu la sediul ALDE.

Rezultate alegeri locale 27 septembrie 2020

 

 

Alegerile locale din 27 septembrie au adus rezultate surprinzătoare în Capitală, unde PSD a rămas la conducerea unui singur sector. În principala bătălie electorală din Bucureşti, Gabriela Firea a pierdut primăria generală, câştigată de Nicuşor Dan.

 

Alianţa între PNL şi USR-PLUS pare a fi marea câştigătoare în Capitală, după rezultatele exit-poll şi primele rezultate ale alegerilor locale, anunţate luni dimineaţă.

După centralizarea a 94.17% din voturi Nicuşor Dan are un scor de 42.74% (270.420 voturi), Gabriela Firea - 37.97% (240.243 voturi), Traian Băsescu - 11% (69.537 voturi).

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO