Marian Oprișan, marele perdant din Vrancea. Prima reacție

Ultima actualizare: 28-09-2020 15:15

Votul de ieri este un semnal puternic pentru social-democrați, care s-au văzut înfrânți inclusiv în regiuni conduse cu mână de fier, până acum.

Unul dintre cei mai longevivi baroni locali, Marian Oprisan, a pierdut fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea în fața liberalului Cătălin Dumitru Toma. Oprișan a fost de neclintit vreme de 20 de ani.

Marian Oprișan a declarat că pleacă cu sufletul împăcat, pentru că şi-a dedidat toată viaţa şi cariera judeţului Vrancea. A luptat ca vrâncenii să aibă un trai mai bun şi este mândru de tot ceea ce a reuşit să construiască în județ, a mai spus el.

Fostul președinte al CJ Vrancea a reacționat pe contul său de Facebook, după anunțarea rezultatelor alegerilor.

„Dragii mei vrânceni, Vă mulţumesc din suflet, tuturor! Mulţumesc şi mă înclin cu recunoştinţă în faţa celor care aţi avut încredere în mine şi în proiectele mele şi m-aţi votat. Mulţumesc şi celor care aţi avut o altă opţiune şi nu m-aţi votat. Am sufletul împăcat, pentru că mi-am dedicat întreaga viaţă şi carieră judeţului Vrancea, care este casa noastră. Am luptat şi am muncit cu toată forţa şi determinarea pentru un trai mai bun pentru vrânceni şi sunt mândru de tot ce am reuşit să construiesc în Vrancea în ultimii ani. Îmi doresc ca proiectele de dezvoltare pe care le-am început să fie duse la bun sfârşit, pentru binele dumneavoastră”, a scris Marian Oprişan, luni, pe Facebook.

Duminică, Marian Oprișan a fost protagonistul unui episod delicat, într-o comună din județ, potrivit publicației Ziarul de Vrancea. Marian Oprișan a fost huiduit de un grup de localnici la Suraia, unde s-a dus să vadă procesul electoral.

 

Marian Oprisan, unul dintre greii PSD, a intrat în politică în 1996. Patru ani mai târziu, candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

 

De atunci şi până ieri, când a fost învins de Cătălin Toma, de la PNL, a fost imposibil ca cineva să-l dea la o parte.

Despre Marian Oprișan se ştie că este unul dintre cei mai bogaţi politicieni romani, deşi declaraţia de avere era modestă. Oprișan a recunoscut că a trecut mai totul pe numele mamei, odată cu începerea unor anchete DNA la adresa sa.

Întrebat cum a ajuns mama lui să facă afaceri cu instituțiile publice, Oprișan a răspuns: „eu am mai spus-o şi o repet: mama mea sunt eu”.

Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprișan, apare și în declarația de avere a lui Nicușor Constantinescu - fost președinte al Consiliului Județean Constanța, și a fostului primar Radu Mazăre, în dreptul coproprietății unor terenuri.

Acum, noul preşedinte, Cătălin Toma, are o misiune delicată. Va trebui să conducă un consiliu format din oamenii lui Oprisan, întrucât PSD a câştigat cele mai multe mandate, în Vrancea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO