Tânăra din Olt care și-a împușcat iubitul polițist în cap, lăsată în libertate

Ultima actualizare: 11-04-2019 17:11
ancheta politie
Pro TV

Tânăra acuzată de omor în cazul poliţistului de la SCCO, care anul trecut a fost împuşcat în cap cu pistolul personal, a fost lăsată în libertate după ce instanţa a respins joi propunerea de arestare preventivă formulată de procurori.

 

Femeia a fost reţinută miercuri de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ea fiind suspectată de omor, iar joi a fost prezentată Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Tribunalul Olt a respins ca nefondată propunerea de arestare preventivă a femeii, însă soluţia pronunţată joi poate fi contestată în termen de 48 de ore, relatează Agerpres.

Un poliţist în vârstă de 38 de ani, din Slatina, ofiţer în cadrul SCCO Olt, a fost împuşcat în cap, în ianuarie 2018, în locuinţa lui, cu pistolul personal deţinut legal. Persoana care l-a împuşcat, o tânără de 28 de ani, era prietena bărbatului şi s-a rănit la o mână în timpul aceluiaşi incident. Anchetatorii au spus anul trecut că poliţistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie atunci când aceasta a descărcat arma, iar glonţul a penetrat mâna tinerei şi apoi calota craniană a bărbatului. După ce a fost împuşcat, poliţistul a fost transportat în stare gravă la spital, unde a decedat câteva luni mai târziu.

Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care iniţial au desfăşurat cercetări pentru vătămare corporală din culpă, apoi pentru ucidere din culpă, iar pe 9 aprilie 2019 au schimbat încadrarea juridică în infracţiunea de omor.

Femeia ar fi apăsat pe trăgaci în mod conştient şi voluntar, având cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea să mai fie gloanţe în armă.

Potrivit procurorilor, schimbarea încadrării juridice a fost determinată "de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi în momentele imediat premergătoare fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă".

Anchetatorii consideră că femeia a prevăzut rezultatul faptei sale, deşi nu l-a urmărit, "a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă".

Tânăra a susţinut în faţa procurorilor că a considerat că pistolul ar fi fost descărcat, fapt infirmat de probele administrate în cauză, potrivit anchetatorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO