Tânără de 23 de ani, la spital, după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană


Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Sambata 19 August 2017 07:39
Categorie: Stiri actuale

O distracţie de vara s-a încheiat cu un drum la spital pentru o tânăra de 23 de ani, din Capitală. Fata a vrut să încerce tiroliana din Orăşelul Copiilor, inaugurată acum două săptămâni, în Capitală.

Însă a prins viteză mare, aşa că la sosire s-a lovit la picior şi a căzut din corzi, de la un metru înălţime, spun martorii. Săptămâna trecută alţi doi tineri au fost răniţi într-un incident similar, produs la aceeaşi tiroliana.

Incidentul a avut loc puţin după ora 21.00, în Orăşelul Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei. Din spusele martorilor, tânăra se află spre capătul traseului când, la un moment dat, s-ar fi răsucit pe coardele tirolienei, s-ar fi dat peste cap şi s-ar fi lovit de turnul de sosire.

Dan Trifu, martor: "Este clar că a fost o neglijenţă a personalului, pentru că fata era la turn şi în momentul ăla a scăpat şi s-a accidentat."

Alin Constantinescu, administratorul tirolianei: "Persoana a venit cu o viteză un pic mai mare, operatorul a sesizat lucrul acesta, a oprit-o şi în momentul în care a oprit persoana, ea s-a dat cu piciorul în faţă, după care s-a întors în spate şi s-a zgâriat în zona gleznei de suportul de aterizare."

Lovită la un picior, victima le-a fi cerut angajaţilor de la tiroliana să sune la 112.

Dan Trifu, martor: "Spre turnul tinolienei s-a întâmplat, neglijenţa angajaţilor... Lucrurile nu au stat bine deloc, fiindcă atunci când s-a sunat la 112 au dispărut angajaţii. Are exfoliaţii la picior, la stângul."

Un echipaj SMURD a transportat-o pe tânăra la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni". Medicii au stabilit că avea o entorsă de glezna şi o zgârietură, aşa că au externat-o după câteva ore.

Nu este însă singurul incident de acest fel petrecut la tiroliana din sectorul 4. În urmă cu o săptămâna, o altă tânăra împreună cu prietenul ei au fost răniţi din cauza vitezei foarte mari prinsă pe tiroliana.

"În momentul în care ne-am apropiat de celălat capăt al tirolienei, viteza fiind foarte mare, nu ne-a prins nimeni, nu s-a putut încetini şi am intrat în cordelinele acelea de la capătul tirolienei. Ne-am rănit atât eu cât şi prietenul meu, am avut răni la picioare. Puteau să se ofere să ne ajute în vreun fel, se vedea că erau panicati", povestește Florentina.

Tânăra şi prietenul ei nu au depus nicio plângere împotriva angajaţilor de la tiroliana. În cazul incidentului de vineri seară însă, poliţiştii de la secţia 14 au deschis o anchetă.

Poliţiştii fac cercetări şi încearcă să afle dacă firma avea toate documentele necesare funcţionarii, dar şi dacă alpiniştii care operau tiroliana au procedat corect sau nu.

Între timp, tiroliana a fost închisă de poliţia locală. Instalaţia are o lungime de trei sute de metri şi face legătură între Parcul Orăşelul Copiilor şi Parcul Lumea Copiilor.

Momentul in care o tanara cade in gol de la 20 de metri sub privirile tatalui ei. Colegii i-au filmat moartea. VIDEO
A cazut de la cativa metri inaltime in timp ce se dadea cu tiroliana. Ce a patit eleva aflata in excursie cu clasa
VIDEO PROTVPLUS.RO