Suspendarea cursurilor ar putea fi prelungită în România. Anunțul ministrului Educației

Dată publicare: 14-03-2020 21:20
Dată actualizare: 14-03-2020 21:29


Gripa continuă să facă ravagii. 117 școli și grădinițe din țară au cursurile suspendate

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor să fie prelungită în contextul crizei declanşate de coronavirus.

Ministrul Educaţiei anunţă că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor să se prelungească/ Pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor fi cursuri online de luni

“Am precizat că există posibilitatea prelungirii suspendării cursurilor. De altfel, lucrez împreună cu echipa mea să identificăm cele mai bune măsuri care să vină în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice şi în felul acesta să se amelioreze efectele produse de această situaţie”, a afirmat Anisie.

Anisie a mai anunţat că, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR, de săptămâna viitoare.

“Pentru perioada suspendării cursurilor, am identificat mai multe soluţii în aşa fel încât această situaţie specială în care ne aflăm să nu afecteze foate mult învăţarea. Am apelat, astfel, la utilizarea platformelor online puse la dispoziţie gratuit de către mai multe companii. Suplimentar, însă, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Română tocmai pentru a facilita accesul la educaţie şi pentru acei copii care nu pot acces la platformele online. Deja au început filmările, avem profesori voluntari şi de luni vor fi primele emisiuni de predare-învăţare. Pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR”, a mai spus ministrul Eduicaţiei, potrivit News.ro.

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în perioada 11 - 22 martie.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO