Decizia privind noile restricțiii Covid-19 în București a fost amânată din nou

Dată publicare: 24-03-2021 13:16
Dată actualizare: 24-03-2021 18:04


Rata de infectare în Capitală a ajuns miercuri la 6,37 la mie. Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a fost amânată pentru joi, pe motiv că trebuie analizate propunerile venite de la autorităţile sanitare.

Instituţia Prefectului Municipiului București a anunțat că, până la acest moment, nu s-au primit informările de la DSP și INSP. Din acest motiv, încă nu s-a hotărât convocarea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Inițial, ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), în care urma să se stabilească prelungirea măsurilor în vigoare, ar fi trebuit să aibă loc duminică, 21 martie, conform unui anunț făcut în urmă cu o săptămână de către prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Ulterior, s-a decis convocarea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru ziua de miercuri, 24 martie. Apoi, aceasta a fost amânată pentru joi. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că, în opinia sa, în București este nevoie de restricții suplimentare, mai ales în zonele unde se produc aglomerații, din cauza numărului tot mai mare de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19.

Surse: Ce restricții noi vrea să aplice DSP în București

 

Dacă la început au fost mai multe propuneri care vizau reducerea programului de funcționare pentru magazine, acum, potrivit surselor Știrilor PRO TV, DSP ar propune menținerea actualului program pentru magazine, adică să se închidă la ora 21:00.

Însă, cei de la DSP doresc menținerea acestor programe de funcționare cu mai multe condiții: comercianții să controleze foarte bine numărul de persoane care pot intra în magazine, astfel încât să existe 4 metri pătrați pentru fiecare persoană care își face cumpărăturile în respectivul loc.

De asemenea, DSP ar dori închiderea locurilor de joacă din București și interzicerea tuturor întrecerilor sportive pentru amatori și să rămână permise doar cele pentru profesioniști.

O altă propunere discutată în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se referă la evenimentele private. În acest caz, recomandarea specialiștilor din Sănătate ar fi ca pentru nunți, botezuri, cununii și înmormântări, numărul maxim de persoane care pot participa să fie de 16.

Important de precizat este că în cadrul discuțiilor pe tema restricțiilor noi care vor fi impuse în București se referă la terase, dacă acestea să rămână deschise sau nu. Se pare că specialiștii recomandă menținerea teraselor deschise, însă cu reguli stricte, adică să fie respectate regulile de distanțare și dezinfectare.

Pe de altă parte, știm în acest moment în mod cert că nici autoritățile locale și nici Guvernul nu își doresc o carantină totală pentru București și se caută soluții ca acest lucru să nu se întâmple.

De altfel, ministrul Sănătății spunea marți că această variantă de carantinare a Capitalei nu va fi în vigoare în perioada imediat următoare.

Mâine ar urma ca discuțiile de astăzi să fie făcute publice, precum și data de la care vor intra în vigoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO