Răsturnare de situaţie în cazul tânărului decedat la două zile de la rapel, în Vaslui

Producătorul american Merck renunță la producerea a două vaccinuri anti-COVID. De ce a luat această decizie
StirilePROTV

Corpul tânărului de 35 de ani, care a decedat la mai puţin de 48 de ore după administrarea celei de-a doua doze de vaccin cu serul Pfizer, a fost ridicat, miercuri, de poliţişti de la capela bisericii în care era depus, în vederea efectuării necropsiei.

Imediat după moartea bărbatului, familia a refuzat necropsia, dar ulterior a revenit asupra deciziei, deoarece pe certificatul de deces era trecută o afecţiune despre care nimeni nu ştia, lucru care a ridicat semne de întrebare în rândul rudelor. Familia susţine, totodată, că doreşte să afle dacă nu a existat posibilitatea ca vaccinul administrat să fi anulat efectul dializei efectuate în aceeaşi zi.

"Soţul meu avea probleme de sănătate pe care le cunoşteam de atâţia ani, dar pe certificat scrie de diabet zaharat şi că era insulino-dependent, lucru despre care nu aveam cunoştinţă, el nu a făcut niciodată insulină. La început am spus că nu dorim autopsie, că vrem să-l îngropăm în linişte, pentru că el a suferit mult în viaţă şi să nu mai treacă prin aşa ceva, dar apoi ne-am gândit că e mai bine să se facă autopsie, să ştim exact ce s-a întâmplat. El şi-a pus mare speranţă în vaccin, eu l-am rugat să nu se vaccineze. Vrem să ştim dacă nu cumva vaccinul i-a grăbit moartea", a declarat soţia bărbatului decedat, conform Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Tânărul decedat era diagnosticat cu insuficienţă renală şi era dependent de dializă de la vârsta de 14 ani, iar potrivit declaraţiei membrilor familiei, în cursul zilei de vineri, a făcut şi dializa şi vaccinul, iar în cursul serii s-a simţit rău, starea sa degradându-se ulterior. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, familia a sunat la 112 şi a anunţat că acesta este în stare de inconştienţă.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Cadrele medicale au precizat că nu se poate face o corelare a morţii cu administrarea vaccinului.

"Duminică dimineaţa, tânărul a fost găsit în stop cardio-respirator. Se încep manevrele de resuscitare, se aduce pacientul în UPU. În UPU, ionograma ne arată o concentraţie mare a potasiului, motiv pentru care el a făcut tulburări de ritm şi a instalat stopul cardio-respirator. Din punctul nostru de vedere, nu putem corela apariţia acestui eveniment cu a doua doză de vaccin, noi o corelăm cu faptul că potasiul era foarte mare şi potasiul peste 6 mEq/L predispune la morţi subite prin tulburări de ritm, ceea ce s-a şi întâmplat", a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

Tânărul decedat fusese infectat cu noul coronavirus şi declarat vindecat.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a anunţat, marti, într-un comunicat de presă, că s-a autosesizat în acest caz şi a concluzionat, în urma verificărilor efectuate la spital, la Serviciul de Ambulanţă şi la centrul de dializă, că "evoluţia cazului nu poate fi pusă în legatură cu vaccinarea".

Conform sursei citate, în vederea administrării vaccinului, persoanei i s-a efectuat triajul, în urma acestuia fiind declarată aptă pentru vaccinare, iar după imunizare, persoana a fost monitorizată conform procedurilor, neprezentând reacţii adverse asociate administrării vaccinului anti-COVID-19. După perioada de monitorizare, sub supravegherea personalului medical din centru, s-a efectuat şedinţa de dializă fără nicio simptomatologie prezentă, iar pacientul a părăsit centrul de dializă fără a prezenta vreun simptom post-imunizare, au mai spus autorităţile sanitare.

DSP a precizat, totodată, că pacientul prezenta multiple comorbidităţi, precum şi faptul că nu au existat contraindicaţii de vaccinare concomitent cu şedinţa de dializă.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cele șapte state europene în care românii pot călători fără restricții, dacă s-au vaccinat
Cele șapte state europene în care românii pot călători fără restricții, dacă s-au vaccinat

Pașaportul de vaccinare este deja o realitate, iar persoanele vaccinate anti-COVID se bucură de condiții mai bune de călătorie.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.