Surse: MEGA-Moscheea din Bucuresti va fi construita. "Momentul e prost din cauza contextului privind migrantii si terorismul"

Ultimul update: Duminica 03 Aprilie 2016 07:03
Data publicarii: Joi 31 Martie 2016 13:19
Categorie: Actualitate
moschee

 Moscheea de la Bucuresti va fi construita, ea ofera mai multe garantii de securitate, au declarat surse din Administratia Prezidentiala.

 "Nu respingem ideea unei moschei la Bucuresti pentru ca ofera mai multe garantii de securitate. (...) Momentul este prost din cauza contextului privind imigrantii si terorismul", au afirmat sursele citate.

Potrivit acestora, in 2004 fostul premier turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului sau roman de la acea data Adrian Nastase un teren pentru construirea unei moschei. Nastase a fost de acord, insa i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, mentioneaza sursele citate. "Biserica Ortodoxa Romana nu a primit foarte bine ideea unei biserici romanesti la Istanbul si a propus construirea unui lacas mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj", au aratat sursele citate.

Dupa acest moment, autoritatile turce si-au dat acordul pentru construirea unei biserici si au identificat sase terenuri necentrale in Istanbul pentru ridicarea ei, insa autoritatile romane nu au ales locul.

Sursele citate reamintesc ca, in 2011, fostul presedinte Traian Basescu s-a intalnit cu Erdogan si si-a dat acordul cu privire la construirea moscheii la Bucuresti, iar in 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotararea prin care a fost alocat un teren in zona Romexpo pentru construirea moscheii. "Basescu stia foarte bine ce inseamna un angajament in numele statului", au afirmat sursele din Administratia Prezidentiala.

Recent, pe 23 martie, in contextul vizitei pe care Klaus Iohannis a efectuat-o in Turcia, presedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat ca ridicarea unei moschei la Bucuresti ar fi "expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari".

"Vocile contra se pot auzi in orice tara. (...) in momentul de fata, colegii nostri lucreaza pentru a obtine autorizatiile. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata vrem sa-l dezvoltam", a spus Erdogan.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a confirmat ca se lucreaza la documentatia pentru obtinerea autorizatiilor necesare. "S-a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. Chestiunea e de competenta primariei", a spus Iohannis.

moschee Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Anuntul facut despre construirea la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa
Anuntul facut despre construirea la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa
Cum ar putea fi construita la Bucuresti cea mai mare moschee din Europa. Propunerea controversata a candidatilor la primarie
Cum ar putea fi construita la Bucuresti cea mai mare moschee din Europa. Propunerea controversata a candidatilor la primarie
Reactia guvernului Danemarcei, dupa ce intr-o moschee s-au predicat sharia si victoria ISIS.
Reactia guvernului Danemarcei, dupa ce intr-o moschee s-au predicat sharia si victoria ISIS. "Coranul trebuie adaptat"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sorina Pintea
Ministrul Sănătăţii, anunţ despre starea lui Dragnea: "Sunt dureri foarte mari"
Jaf armat în Zalău. Hoţii au plecat cu o geantă plină de bijuterii
Primăria Capitalei vrea să introducă abonamente pentru toate locurile de parcare
Avocaţii lui Dragnea cer rejudecarea de la zero în Dosarul Bombonica. Justificarea lor
Oferte tentante la munte. Prețurile pornesc de la 80 de lei de persoană
50 de polițiști pe motociclete, în trafic miercuri în Capitală. Reacția șoferilor
Iohannis si Dragnea
Iohannis, aluzie la problemele lui Dragnea: "Nu cred că s-a dus ăsta la un spital public"
Iohannis, despre "autostrada" începută în ziua protestului #şîeu. "Ne facem că facem"
Strategia unor deținuți. De ce vânează închisorile cu cele mai grele condiții de detenție
Orașele României împânzite de cabluri. Reacția turiștilor când văd stâlpii încărcați
Pistă de biciclete din Bucureşti, virală în Europa. Detaliul care i-a şocat pe olandezi
Muncitor, la un pas să fie strivit între un utilaj și pereții unei gropi din asfalt