SURSE: Guvernul a trimis Corpul de Control la CSA Steaua, după ce gruparea "militară" a refuzat accesul FCSB în Ghencea
Guvernul a trimis Corpul de Control la CSA Steaua, după ce gruparea "militară" a respins solicitarea FCSB de a disputa meciul cu Dinamo, programat, sâmbătă, 22 iulie, în epata a II-a a Superligii, în Ghencea.
Conform surselor Știrilor PRO TV, Corpul de Control va verifica dacă legea și normele interne privind administrarea Complexului Sportiv "Steaua" sunt respectate.
De asemenea, inspectorii guvernamentali vor efectua controale asupra modului de obţinere a veniturilor din exploatarea complexului şi a cheltuielilor de funcţionare a acestora
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit surselor noastre, decizia Guvernului are legătură cu faptul că gruparea militară nu produce venituri cu stadionul "Steaua", însă se opune închirierii acestuia, în condițiile în care întreținerea arenei din Ghencea costă peste 1 milion de euro pe an.
CSA Steaua a respins, miercuri, după mai multe zile în care s-au purtat negocieri, solicitarea FCSB - gruparea cu care se află în litigiu pentru marca "Steaua" - de a disputa meciul cu Dinamo pe stadionul din Ghencea.
"Cu privire la negocierile purtate între Clubul Sportiv al Armatei 'Steaua' și reprezentanții SC Fotbal Club FCSB SA, în vederea încheierii unui contract de punere la dispoziție în vederea disputării partidei SC Fotbal Club FCSB SA-FC Dinamo 1948, facem următoarele precizări:
Pozițiile exprimate de membrii comisiei de negociere a CSA Steaua au fost, în toate împrejurările, de bună credință și în interesul respectării cadrului legislativ. În niciun moment nu au fost formulate condiții sau pretenții nejustificate sau în afara legii.
Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului.
Ținând cont de procedurile interne ale Clubului Sportiv al Armatei 'Steaua', cât și de experiențele contractelor anterioare de punere la dispoziție a stadionului, încheiate cu FRF și UEFA, ne-am aflat în imposibilitatea de a accepta o garanție de alt tip, neconformă cu cea prevăzută în reglementările interne.
Această soluție este uzuală în practica administrării bazelor sportive din România. Spre exemplu, menționăm că la închirierea stadionului „Național Arena” de către clubul nostru, în aprilie 2018, pentru partida din liga a 4-a dintre Steaua București și Academia Rapid, am pus la dispoziție o poliță de asigurare, la fel ca și toate structurile sportive care au organizat evenimente pe stadionul 'Steaua'.
În final, asigurăm toată opinia publică că am avut și avem toată deschiderea și disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” cu toate entitățile sportive interesate, în condițiile respectării cadrului legislativ aplicabil", și-a motivat decizia clubul din Ghencea.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: guvernul româniei, Corpul de Control, csa steaua,
Dată publicare:
20-07-2023 11:24