Surse: Agenţia Naţională de Integritate verifică averea Rovanei Plumb

Ultima actualizare: 30-09-2019 17:28
Rovana Plumb
Inquam

Surse din Agenţia Naţională de Integritate au declarat pentru Agerpres că ANI verifică averea Rovanei Plumb, care a fost respinsă pentru postul de comisar european din partea României.

 

Conform surselor citate, Agenţia Naţională de Integritate a declanşat această procedură de verificare a averi înainte de respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia JURI a PE.

Rovana Plumb a anunțat luni comisia JURI din Parlamentul European că și-a achitat împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european, oferind creditorului 2 apartamente.

Luni, Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare să fie suspendată în cazul Rovanei Plumb şi al comisarului-desemnat pentru vecinătate şi politică de extindere, Laszlo Trocsanyi (din partea Ungariei).

În privinţa Rovanei Plumb, membrii JURI au considerat că există un conflict de interese din cauza unui împrumut pe care aceasta l-a contractat şi a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcţia pentru care a fost propusă.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO