COD PORTOCALIU de inundatii in mai multe judete, pana joi dimineata. Vezi zonele afectate

25-05-2016 16:28

inundatii

Hidrologii au emis, miercuri, o noua atentionare Cod portocaliu de inundatii, valabila pana joi dimineata, pe raurile din sapte bazine hidrografice aflate pe raza a noua judete.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in intervalul 25 mai 2016, ora 14:00 - 26 mai, ora 9:00, se vor inregistra torenti, paraie si viituri rapide pe raurile din bazinele hidrografice: Trotus si afluentii sai (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna si afluentii sai (judetul Vrancea), unii afluenti ai Bistritei din judetele Neamt si Harghita, Raul Negru si unii afluenti mici din bazinul mijlociu al Oltului (judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu), Barlad - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Bahlui - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi si Vaslui).

De asemenea, fenomene similare se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Sibiu, Brasov, Vrancea, Bacau si Neamt.

In acelasi timp, hidrologii precizeaza ca, incepand de miercuri, la ora 14:00, au fost ridicate avertizarile Cod portocaliu si Cod galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Prognoza de specialitate releva, totodata, ca pana joi, 26 mai, la ora 16:00, va fi in vigoare atentionarea Cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges, Suceava, Moldova, Bistrita (judetele Suceava, Harghita, Neamt si Bacau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Ramnicu Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Barlad superior si afluentii sai din judetele Iasi, Vaslui, Bacau si Galati, Jijia si Baseu (judetele Botosani si Iasi).

Exceptie vor face raurile din bazinele hidrografice Arges superior (judetele Arges si Dambovita), Buzau - bazin superior si afluenti (judetele Brasov, Covasna si Buzau), unde atentionarea expira miercuri la miezul noptii.

In zonele atentionate se vor consemna scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO