Sumă impresionantă, găsită de mascați sub perna unei femei fără loc de muncă

Dată publicare: 19-10-2017 19:44
Dată actualizare: 22-10-2017 19:33


Proxenetism Ploiesti

Peste 28.000 de lei au fost descoperiți sub perna unei femei din Iași, în urma unor percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Femeia de etnie romă nu avea loc de muncă și nicio sursă de venit declarată.

 

Golumba Stănescu, în vârstă de 25 de ani, și Maricica Stănescu, în vârstă de 34 de ani, din localitatea Hârlău, au fost condamnate, în primă instanță, la câte un an, nouă luni și 10 zile de închisoare cu suspendare. În urmă cu două zile, procesul lor s-a reluat la Curtea de Apel Iași, femeile fiind acuzate că au prejudiciat statul cu aproximativ 100.000 de euro, prin deducerea de TVA aferentă unor tranzacții financiare fictive, informează Ziarul de Iași.

Prejudiciu de peste 420.000 de lei

Golumba și Maricica Stănescu au intrat în vizorul autorităților în 2013, iar în 2015 au fost trimise în judecată pentru evaziune fiscală. 

Golumba Stănescu a fost acuzată că, în calitate de asociat unic și administrator al unei firme care se ocupa de ridicarea deșeurilor și resturilor, ar fi mandatat-o pe Maricica Stănescu să se ocupe de firmă, pe baza unei procuri.

În 2013, firma a devenit inactivă. La un control al inspectorilor antifraudă s-a descoperit că „în perioada 2010-2012, societatea a declarat achiziţii de la două societăţi, care fuseseră radiate din evidenţe. Considerând că operaţiunile nu puteau avea un caracter real, organele de control au sesizat organele de urmărire penală, estimând că a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 428.581 lei”.

În 2014, anchetatorii au făcut percheziții la casa femeii, unde au identificat mai multe documente și, sub o pernă a fost descoperită suma de 27.750 de lei. Mai mult, în curtea acesteia erau douăă mașini: un Mercedes Benz și un Volswagen Pasat.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Maricica Stănescu ar putea executa efectiv trei ani şi nouă luni de închisoare, din cauză că femeia a comis faptele în perioada termenului de încercare al unei pedepsei de doi ani cu suspendare, primite pentru fapte similare, mai precizează sursa citată.

 

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO