Studenta din Targu-Mures, la un pas de moarte dupa ce un copac a cazut peste ea in parcul din curtea universitatii

27-05-2014 14:22


Copac

Incident grav in curtea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures. O studenta a fost ranita dupa ce o rafala puternica de vant a rupt un arbore batran, care a cazut apoi peste un foisor unde invata tanara.

Fata nu a apucat sa se fereasca, a fost lovita de mai multe bucati de lemn din acoperisului constructiei si a ajuns la spital.

Tanara, studenta la Universitatea de Medicina si Framacie din Targu Mures, invata in parcul din curtea institutiei.
La un moment dat, o rafala puternica de vant care, spun martorii, a tinut doar cateva minute, a rupt un arbore
vechi de zeci de ani. Acesta s-a despicat efectiv in doua, iar una dintre bucati a cazut peste foisorul unde se afla studenta.

"Am auzit o bubuitura, nu am auzit strigate, nu este o zona circulata a universitatii. Batea vantul foarte tare, era o singura persoana in zona respectiva. Acest arbore pare aparent foarte sanatos, dar de fapt la radacina nimeni nu poate sa stie ce este inauntru", a spus Serban Pop, director administrativ UMF Targu Mures.

Studenta a fost preluata de un echipaj al ambulantei si transportata la spital.

"O singura victima, o studenta care din cat am inteles statea si invata, care din fericire este in afara oricarui pericol,
are doar o contuzie lombara si ceva escoriatii la nivelul gatului"
, a spus dr. Vlad Nekula, de la SMURD Targu Mures.

Pompierii au descoperit, dupa incident, ca arborele era putrezit la radacina.

Administratia universitatii sustine ca are un plan de ingrijire si toaletare a copacilor din parc, insa numai in perioada vacantelor, cand studentii nu sunt in institutie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO