Luptă în Afganistan ca să aibă bani pentru a-şi trata copilul bolnav. "Nu am auzit vocea lui niciodată"

×
Codul embed a fost copiat

Vorbim despre povestea unui militar din Bistriţa-Năsăud, ce poate fi considerat erou - atât pe câmpul de luptă, cât şi în ochii familiei.

Deşi a fost la un pas de a muri în urmă cu patru ani în Afganistan, s-a întors acolo pentru a lua parte la misiuni. Dar şi ca să câştige bani pentru a-şi putea ajuta băieţelul, grav bolnav.

Părinţii vor să îl ducă în străinătate ca să beneficieze de tratament, însă costurile sunt enorme.

Darius, în vârstă de trei ani, a primit încă de la două luni un diagnostic cumplit: tetrapareza spastică - boală care a apărut din cauza unor complicaţii la naştere. Pentru băieţel au urmat ore de terapie Vojta şi părea că totul decurge bine. Însă, la scurt timp, cel mic a început să aibă crize de epilepsie, iar medicii au fost nevoiţi să înceteze tratamentul. Acum merge la logoped şi la şedinţe de kinetoterapie şi terapie senzorială.

Aliz Mihalcia, mama lui Darius: "Noi asta dorim, să fie independent, să se ridice în funduleţ, să vorbească. Noi nu am auzit vocea lui niciodată."

Citește și
macheta vapor
Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române

Părinţii vor să îl ducă la un doctor din Statele Unite, iar costurile se ridică la 40 de mii de euro. Dar pentru că nu au aceşti bani, spera să reuşească să ajungă măcar în Germania, pentru că un specialist de acolo să îl consulte pe Darius. Cum nu îşi permit nici acest lucru, tatăl - militar - a decis să plece în Afganistan, în speranţa că va reuşi să adune banii necesari.

Aliz Mihalcia, mama lui Darius: "Am luat hotărârea împreună pentru că nu am avut altă soluţie."

Vasile Mihalcia, caporal din Batalionul 812 Infanterie Bistriţă, din Afganistan: "Am vrut să particip cu batalionul 30 pentru a-i sprijini să ducă misiunea cu succes la capăt şi pentru fiul meu Darius să îl ajut cu operaţia sau tratamentul din străinătate de care are nevoie."

Bărbatul este pentru a doua oară în Afganistan. În 2014 a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce vehiculul în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv explozibil improvizat în timpul unei misiuni de patrulare.

Vasile Mihalcia caporal din Batalionul 812 Infanterie Bistriţă din Afganistan: "Tati este aici pentru tine şi cu siguranţă ne vom face auziţi."

Colegii caporalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ligii Militarilor Profesionişti au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia. Militarul şi soţia lui mai au doi copii.

 

Citește și...
Viorica Dăncilă primește flori de 1 Martie de la un militar al Gărzii de Onoare
Viorica Dăncilă primește flori de 1 Martie de la un militar al Gărzii de Onoare

Premierul Viorica Dăncilă primește flori de 1 Martie de la un jandarm

Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române
Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române

Profesia de militar poate fi descoperită de curioşi începând de astăzi, în cadrul unei campanii de promovare.

Recomandări
Regele Charles al III-lea a ajuns în România. Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni
Regele Charles al III-lea a ajuns în România. Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis l-a întâmpinat, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea. Suveranul a aterizat pe Aeroportul Băneasa la ora 14:55.

Ligia Deca: „Evaluarea Naţională începe pe 19 iunie”. Apel către profesori să revină la cursuri pentru a păstra calendarul
Ligia Deca: „Evaluarea Naţională începe pe 19 iunie”. Apel către profesori să revină la cursuri pentru a păstra calendarul

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a rugat vineri cadrele didactice să se întoarcă în clase de săptămâna viitoare, pentru ca toţi elevii să poată susţine examenele de final de gimnaziu sau de liceu, iar anul şcolar să se poată finaliza în bune condiţii.

AFP: În Ucraina, până şi mafioţii trebuie să-şi aleagă tabăra. Interlopii
AFP: În Ucraina, până şi mafioţii trebuie să-şi aleagă tabăra. Interlopii "patrioţi" se reorientează

Kirim trage un fum din ţigară în timp ce explică de ce a decis să rupă toate legăturile cu infractorii ruşi: războiul l-a obligat pe acest contrabandist ucrainean să pună capăt implicării sale într-una dintre cele mai puternice reţele mafiote din lume.