DN 72, blocat după ce un utilaj a căzut dintr-un camion. "Putea să cadă pe o casă"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un utilaj de mare tonaj, de peste zece tone, a căzut, miercuri seară, de pe o platformă aflată în mers pe Drumul Naţional 72, în apropiere de Târgovişte.

Şoferul le-a spus poliţiştilor că a făcut o manevră bruscă din cauza unei căruţe nesemnalizate care i-a apărut în faţă, moment în care încărcătura s-a răsturnat.

Din fericire, în acea clipă, în zonă nu se aflau maşini sau pietoni.

Camionul traversase şoseaua de centură a oraşului Târgovişte şi se îndrepta spre Găeşti. La un moment dat însă, în localitatea Viişoara, şoferul a frânat brusc, iar utilajul pe care îl transportă pe platforma s-a răsturnat.

Martor: "A ocolit o căruţă în ultima secundă maşina care a pierdut agregatul. Din ce au spus şoferii, că dacă nu îl semnaliza un alt tir din partea asta îl omora pe căruţaş, că nu l-a văzut."

Zgomotul puternic i-a alertat pe săteni.

Localnic: "Putea să cadă pe o casă dacă nu e asigurat."

Localnic: "A venit cu viteză din partea aia şi aici s-a răsturnat."

Localnic: "Astea sunt echipamentele, nu a fost nicio căruţă. Chingile subţiri. Agăţi utilaj de 13 tone cu chingi de o tonă? Dacă era cineva pe trotuar?"

Reprezentanţii firmei care asigura transportul susţin însă că de vina ar fi gropile de pe şoseaua de centură.

Reprezentantul societăţii de transport: "Pentru că sunt drumurile bune şi se slăbesc. Din cauza drumurilor, nu că nu a fost bine asigurat. Nu, că se slăbesc în gropile alea, orice legătură i-ai face."

Din cauza utilajului căzut pe asfalt, sensul de mers de la Târgovişte spre Găeşti a fost blocat zeci de minute.

Poliţiştii au început cercetările în acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO