Stocuri epuizate la magazinele sportive. Produsele cumpărate masiv de români în această perioadă

Ultima actualizare: 29-06-2020 19:55

Stocuri epuizate și sute de comenzi în așteptare la magazinele sportive. Statul acasă i-a făcut pe români să cumpere masiv tot ce înseamnă articole pentru activitățile de afară.

Fie că vorbim de mese de ping-pong, coșuri de baschet sau fileuri pentru badminton, toate aceste produse se vând pe loc sau sunt pe liste de așteptare de mai bine de două luni. Cea mai mare cerere se înregistrează în prezent la biciclete, piscine și jacuzzi.

Într-o curte din Otopeni se fac primele probe la un jacuzzi gonflabil. Se montează în doar 10 minute și costa 4500 de lei.

Importatorul spune că nu face față comenzilor. Cu atât mai mult cu cât toate produsele aduse din China au scăzut în cantitate. Ca să vă faceți o idee de cerere, compania spune că a vândut în ultimele două luni cât în tot anul trecut.

Adrian Șerban, importator: „Am epuizat tot stocul de anul trecut. S-au vândut toate acestea de 4 persoane și se caută și de 6 persoane. Cerere a fost și de la pensiuni din zona Banat-Crișana.”

Spre exemplu, administratorul unui hotel de 4 stele din Sinaia vrea să ofere turiștilor o nouă experiență : Bucegii văzuți din ciubăr.

Ciprian Stânciu, administrator hotel: „Încercăm și avem în plan și o mică extindere din punct de vedere al serviciilor turistice oferite. Vrem să aducem un ciubăr să poată sta turistul în apă calda și să admire panorama Bucegilor, poate și alte servicii gen tenis de masă și alte sporturi, poate un spatiu pentru squash. Vrem să oferim activități de interior cât și de exterior”

Reporter: „Ce înseamnă o investiție gen ciubăr?”

Ciprian Stânciu, administrator hotel: „Undeva la 6-7 mii de lei.”

Încasări mare are și un mare comerciant din București, la raionul de articole sportive pentru activități desfășurate în aer liber. În ultimele luni s-au vândut de 2 ori mai multe coșuri de baschet, porți de fotbal, fileuri pentru badminton decât în orice perioadă similară din orice alt an.

Șef departament magazin:Criza e în toată Europa, nu doar în Romania. Toți oamenii cer peste tot. Au același comportament.”

Orice articol care implică mișcare în aer liber se epuizează repede. La un stand care era cândva plin de produse acum sunt cât să le numeri pe degete. Și vorbim de un banal fileu. Iar la mesele de ping pong se fac liste de așteptare.

E criză și de biciclete. Se mai găsesc doar cele scumpe. Cele accesibile oricui și bicicletele pentru copii sunt complet vândute.

Goana după articole sportive vine la două luni după acțiunea de umplere cu flori a locuințelor. Oamenii cheltuiau în aprilie, în perioada de urgență, mii de lei pentru amenajarea balcoanelor și a grădinilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO