STB împarte gratuit călătorilor măști medicale pentru prevenirea răspândirii gripei

31-01-2020 13:30


S-a încheiat oficial prima săptămână epidemică, iar bilanțul victimelor a ajuns la 10. Sunt suspendate parţial sau total cursurile în zeci de școli și grădinițe, unde numărul cazurilor de gripă confirmate este de cel puțin trei într-un colectiv.

Iar de vineri, Societatea de Transport Bucureşti împarte gratuit călătorilor măşti medicale, pentru a reduce răspândirea virusului gripal.

Vineri dimineaţă, controlorii Societăţii de Transport Bucureşti au început să împartă măşti de protecţie cetăţenilor.

Distribuirea are loc pe toate liniile, tramvaie, autobuze, troleibuze. Toţi pasagerii le pot primi gratuit. Măsura a fost anunţată de Primăria Capitalei, care vrea să prevină răspândirea virusului gripal.

Pasagerii pot găsi măşti şi la şoferi, dar şi în casele de biletele ale STB. Directorul societăţii susţine că măştile au fost găsite cu greu. Au fost cumpărate 100.000 şi vor fi distribuite până la epuizarea lor. De altfel, directorul a anunţat că mijloacele de transport în comun vor fi dezinfectate.

De altfel, la staţia STB de pe Aeroportul Otopeni sunt disponibile cele mai multe măști medicale, acesta fiind un important punct de intrare în București al cetățenilor străini.

STB va cumpăra suplimentar măşti şi îi roagă pe călătorii care prezintă simptome de gripă să le solicite.

VIDEO PROTVPLUS.RO