Măsuri împotriva coronavirusului. Fluxurile de pasageri din Aeroportul Otopeni, dezinfectate la 4 ore

Ultima actualizare: 31-01-2020 13:36

Autoritățile române și conducerea aeroportului Otopeni au luat o serie de măsuri pentru a combate răspândirea noului coronavirus, printre care și dezinfectarea la fiecare 4 ore a fluxurilor de pasageri.

„În vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, au precizat reprezentanții aeroportului.

Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri.

Se folosesc 3 tipuri de dezinfectante: BIONET A15, VIRUSOLVE și VIRUCID, în concentrație la limita superioară dată de producător.

Substanțele sunt utilizate alternativ, în fiecare zi utilizându-se alta.

Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO