Stau in frig si nu au nici apa calda de aproape 2 luni. Situatia cu care se confrunta 200 de bolnavi, in Suceava

Dată publicare: 20-10-2016 07:56
Dată actualizare: 23-10-2016 07:06


Stau in frig si nu au nici apa calda de aproape 2 luni. Este situatia cu care se confrunta aproximativ 200 de oameni, unii cu afectiuni psihice, dintr-un centru de recuperare din judetul Suceava.

S-a ajuns in acest punct dupa ce institutia a ramas fara combustibil pentru centrala. Si nici procedurile greoaie nu au ajutat. Responsabilii anunta insa ca problema va fi rezolvata, cel mai probabil joi.

In Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica de la Costana din judetul Suceava, caloriferele au ramas reci, chiar si la o saptamana de cand s-a asternut prima zapada. Desi centrul este dotat cu centrala termica cu gaz usor, aceasta nu functioneaza pentru ca nu exista carburant.

Problemele nu se opresc aici. Cei aproape 200 de bolnavi nu beneficiaza nici de ingrijirea unui medic psihiatru, post ramas vacant de mai bine de 3 ani. Pacientii primesc ocazional vizita unui medic voluntar.

Nicoleta Daniliuc, purtator de cuvant al DGASPC Suceava:
"Nu reusim sa gasim un medic psihiatru care sa accepte un post in cadrul unui centru, nu am reusit sa ocupam acest post. Procedura este ca in momentul in care apare o urgenta, sa fie sunat la numarul 112."

Mai multi angajati ai Centrului au trimis o solicitare Directiei de Asistenta Sociala, care a raspuns ca de vina pentru lipsa de carburant ar fi procedurile greoaie, dar ca situatia va fi remediata in cel mai scurt timp.

Centrala va functiona insa la jumatate din capacitate, deoarece unul dintre cazane trebuie curatat si este nevoie de o firma specializata, proces care se desfasoara, de asemenea, dupa anumite proceduri.


VIDEO PROTVPLUS.RO