Statul îi obligă pe elevi la cursuri online. Într-un singur județ sunt 11.000 de copii care nu au smartphone sau măcar curent

Ultima actualizare: 24-04-2020 17:48
Statul îi obligă pe elevi la cursuri online. Într-un singur județ sunt 11.000 de copii care nu au smartphone sau măcar curent
Monitorul de Botoşani

Guvernanții au decis ca elevii să urmeze cursurile online, dar acest lucru este imposibil pentru sute de mii de copii din toată țara. Numai în județul Botoșani există 11.000 de elevi care nu au smartphone sau chiar electricitate.

 

Guvernanţii iau în aceste zile decizii din birouri, fără a ţine, însă, cont de realitatea din teritoriu. De aceste situaţii au ajuns să fie afectaţi şi copiii săraci din judeţ, care încă mai fac lecţii la lumina lumânărilor, în timp de ministerul Educaţiei le spune că trebuie să facă ore pe tabletă, laptop sau smartphone, deşi unii nu au nici măcar electricitate, scrie Monitorul de Botoșani.

Este și cazul Ioanei, o elevă de 13 ani din localitatea Stâncești, la doar câțiva kilometri de Botoșani.

 

Își face temele la lumina lumănării

 

 

Fata își face temele la lumina lumânării, pentru că nu are electricitate, iar cele mai multe lucruri le învață la clasă și din explicațiile profesorilor.

O tablet, un laptop sau un smartphone sunt lucruri la care nici nu visează, iar cursurile online sunt un fel de SF pentru Ioana.

Profesorii botoșăneni din zonele rurale sunt, de multe ori, aproape la fel de săraci ca părinții elevilor lor

„Eu i-aş lua eu un telefon unui astfel de copil, dar nici măcar eu nu am smartphone. Am făcut un grup cu elevii şi le dau exerciţii, apoi verificăm rezolvările pe mesaje private. Copiii care nu au posibilitatea vor fi ulterior evaluaţi, când va reîncepe şcoala şi vom încerca să îi aducem şi pe ei la nivelul celorlalţi, cu materia”, a spus un profesor de matematică din comuna Mihai Eminescu.

 

Profesorii trebuie să țină legătura cu elevii prin orice mijloace

 

Situația Ioanei este împărtășită de un număr uriaș de copii din județul Botoșani. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 11.000 dintre cei aproximativ 58.000 de elevi botoşăneni nu dispun de mijloace tehnice pentru a putea interacţiona online cu profesorii, în această perioadă.

Reacția statului la aceste cazuri a fost de a-i pune pe profesori să țină legătura cu elevii prin orice mijloace posibile.

“Profesorii trebuie să intre în legătură cu elevii prin orice mijloace posibile, inclusiv prin poștă sau cu ajutorul vecinilor”, a anunțat Ministerul Educației, care susține că sunt soluții de predare, chiar și pentru cei care nu au acces la internet.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO