Stațiunile de munte sunt pline de turiști. Ce prețuri găsesc la restaurantele din Brașov
Cum era de aşteptat în această vacantă de iarnă, stațiunile de munte sunt pline de turiști care, când nu schiază, iau la pas piețele cochete pline de luminițe, decorațiuni și standuri cu produse artizanale, dulciuri și băuturi calde.
Apoi, moleşiţi de aerul tare, oamenii stau la coadă în fata restaurantelor unde telefoanele sună
încontinuu, iar mesele sunt mai mereu rezervate.
Încă de la prânz, zeci de oameni au cutreierat târgul de Crăciun din Brașov și străduțele înguste cu aer medieval. Turiștii au gustat preparatele tradiționale și au băut vin fiert lângă zidurile vechi ale orașului.
Turistă: "Am ieșit un pic cu prietenii. El e de la București și el e de la Galați".
După ce și-au bucurat papilele gustative, mulţi nu au vrut să plece cu mâna goală. Așa că au luat la rând căsuțele meșteșugarilor în speranța că vor găsi cadoul perfect.
Turistă: "Mă uit după ceva care să fie făcut în România și nu în China".
Peste 300 de porții de sarmale pe zi
Așa arăta bucătăria unui restaurant din centrul Brașovului. Aici se prepară zilnic peste 300 de porții de sarmale şi nu numai.
Vasile Bucur, Bucătar Şef: "Sarmale, bulz, ciolan, fasole cu varză, ciorbe de toate felurile, ceaun, carne la garniță. Avem și preparate scumpe, pentru toate buzunarele și mai ieftine. Avem mai scumpe, piesele maturate: tibon și antricot care ajunge undeva la 160 de lei, 170 de lei, 180 de lei depinde și avem și preparate la 30-32 de lei, tocănuri, tochitură".
Iar afluxul de oaspeți este abia la început. În următoarele două zile se estimează că numărul celor care vor ajunge la munte se va dubla.