Un nou incendiu devastator la Pata Rât. Rampa ecologică, gata de abia în 2020
Flăcările violente puteau să se extindă în orice moment la casele sarmanilor care locuiesc în jurul gropii, dar în acest moment situaţia este sub control, spun militarii de la ISU.
Alarma s-a dat puţin după miezul nopţii. Flăcările uriaşe au cuprins în scurt timp una dintre rampele de depozitare a deşeurilor.
Tone de gunoaie au ars, iar pompierii s-au luptat ore în şir cu vâlvătaia. Focul ameninţa locuinţele sarmanilor care locuiesc în jurul gropii de gunoi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În continuare deşeurile ard mocnit, dar situaţia este sub control, spun pompierii.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au fost somaţi încă toamna trecută de ministrul Mediului ca în cel mult 6 luni să facă o rampă ecologică.
Cei de la Consiliul Judeţean recunosc însă că vor finaliza acest proiect finanţat cu bani europeni abia în 2020.
Au ars aproximativ 3000 de mp de deşeuri, iar focul nu a fost lichidat încă de pompierii care au intervenit cu patru autospeciale. Fumul gros se ridică la câţiva zeci de metri deasupra rampei de gunoi, iar mirosul este greu de suportat.
Pompierii nu au reuşit să afle de la ce a pornit focul. Nu este însă primul incident de acest fel.
În octombrie, anul trecut, militarii s-au luptat mai bine de 23 de ore cu un incendiu de proporţii care a mistuit tone de deşeuri de la Pata Rât.
Rampa de gunoi aflată la periferia oraşului Cluj-Napoca trebuia închisă de mai bine de 6 ani, iar oamenii care locuiesc acolo ar fi trebuit mutaţi de autorităţi.