SRI, DIICOT și IGPR, anchetă în cazul vizitei în România a atacatorului din Noua Zeelandă

Ultima actualizare: 16-03-2019 12:17
Brenton Tarrant
Twitter

Serviciul Român de Informaţii (SRI), Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) verifică vizita făcută în România de atacatorul din Noua Zeelandă.

SRI, DIICOT și IGPR au declanșat o anchetă, după ce procurorul-şef din Bulgaria a anunţat vineri că atacatorul a făcut un turneu în ţara noastră, Ungaria şi în Bulgaria în 2018, au confirmat pentru corespondentul Știrilor Pro TV surse judiciare.

Sotir Ţaţarov, procurorul general al Bulgariei, a anunţat că bărbatul a vizitat Bulgaria, România şi Ungaria în 2018. Brenton Tarrant ar fi vizitat oraşele Sofia şi Plovdiv în noiembrie 2018, după care a venit în România, de unde a închiriat o maşină cu care s-a dus în Ungaria.

Sotir Ţaţarov a mai spus că autorităţile bulgare nu au informații espre activităţi teroriste ale suspectului pe teritoriul Bulgariei.

Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat sub acuzaţia că omorât 49 de persoane şi a rănit alte 20 după ce a deschis focul în două moschei din Noua Zeelandă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri