Spitalele de campanie sau cele modulare pentru Covid din România încep să se umple
Spitalele de campanie sau cele modulare pentru Covid încep să se umple. La Elias în unitatea construită din donații au fost internați primii pacienți doi dintre ei în stare gravă.
Și la spitalul militar de la Ana Aslan s-au reluat internările. Iar Secţia exterioară a Spitalului „Victor Babeş”, construită de Primărie, a primit avizul și se pregătește să primească bolnavi.
Doi pacienţi în stare critică au fost transferaţi din alte judeţe în Bucureşti, la secţia COVID a Spitalului Elias, construită din donaţii de Asociaţia "Dăruieşte Viaţa". În numai trei luni, cu sprijinul a 250 de mii de oameni care au donat în total 2 milioane de euro, s-a ridicat o unitate sanitară cu 38 de pături pentru pacienţi în stare gravă. 19 sunt ocupate în acest moment.
Bumbăcea, doctor pneumoftiziolog: ”Practic noi în fiecare zi avem câţiva pacienţi suspecţi şi ulterior diagnosticaţi cu infecţie cu sars-cov-2 ceea ce pentru această structură e deja un număr foarte mare”.
Negoiță Medic ATI: ”Aşteptam doi pacienţi în stare critică către spitalul modular Elias. Unul se pare că este intubat şi ventilat mecanic, celălalt necesită oxigeno terapie cu flux mare. Academia Română, Spitalul Elias şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă au făcut eforturi deosebite, eforturi legate de personal şi aparatură”.
Şi spitalul militar de la Ana Aslan a reluat internările după o lună în care au fost amplasate containere în locul mai multor corturi distruse de ploi.
Simona Ionescu, medic: ”Activitatea secţiei a fost întreruptă în urmă cu o lună după aproape trei luni de funcţionare timp în care 345 de pacenti asimtopatici sau cu forme uşoare şi mediii şi 84 de pacienţi în ATI”.
În ultimele ore au fost internaţi 15 pacienţi, trei în secţia de terapie intensivă care acum este plină. Celelalte spitale construite în perioada de urgenţă sunt deocamdată goale. Secţia exterioară a Spitalului Victor Babeş ridicată de Primărie va începe în curând să preia pacienţi, pentru că a primit avizul de funcţionare. Iar unitatea externă a Spitalului Matei Balş, construită din donaţii şi cu ajutorul unor firme private este închisă pentru că n-a fost depusă documentaţia completă la DSP.
Nelu Tătaru Ministrul Sănătăţii: "Sunt autorizate cam toate, în acest moment”. Cel de la Iaşi?. Fără răspuns.
"Cam toate" înseamnă de fapt că nu toate, dacă ne uităm şi la spitalul de containere promis de patru luni de Consiliile Judeţene Iaşi şi Neamţ. 13 milioane de euro au fost alocate proiectului, care nu este încă funcţional . Şi la Galaţi, unde a ajuns ministrul sănătăţii, o unitate mobilă de ATI sta de câteva zile nefolosita.
"Bună ziua, domnu' ministru. Bine aţi venit la noi, la Galaţi, pe malul Dunării. Să vedem dacă găsim cheia. Exact ca în legile lui Murphy, nu avem cheia. Numai puţin, să dau un telefon.
După câteva minute de aşteptare, ministrul a înţeles că unitatea mobila nu funcţionează pentru că nu sunt destui medici.
Aurelia Romilă, director medical: ”Nouă ne trebuie 5 medici
specialişti sau rezidenţi
specialişti de ultim an”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus, victor babes, spital modular, elias,
Dată publicare:
03-08-2020 19:35