Reacții la închiderea teraselor după 23:00: „După ce că nu erau clienți, acum se închid și mai devreme”

Ultima actualizare: 03-08-2020 19:20

Cel puțin timp de două săptămâni, terasele din Capitală și din 7 județe, inclusiv la munte și pe litoral, se vor închide la ora 23.00. 

La Timișoara, autoritățile au crezut inițial că regula se aplică în toată țara. Dar când au aflat că decizia le aparține, au anulat comanda și le permit oamenilor să rămână și după miezul nopții la terase.

Duminică seara, că niciodată, terasele din Centrul Vechi al Capitalei s-au închis cu o oră înainte de miezul nopții. Polițiștii le-au verificat pe toate.

Ionuț, angajatul unei terase: "Pe lângă faptul că nu aveam clienți, acum, se închide și mai devreme. Automat o să vină mai puțini".

Reporter: "Ai mai fi stat?
Client: ”Aș mai fi stat până pe la vreo 4-5 dimineață".

Și în Mamaia, terasele s-au închis devreme.

Client: "Ne-au spus că nu ne mai servesc, au oprit muzica și aia a fost"

Petrecerile care se terminau la răsărit au rămas doar în amintiri.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "În ceea ce privește programul de funcționare al operatorilor economici, aceștia s-au conformat."

Regula se aplică în București și în 7 județe: Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova și Galați.

În Timișoara, terasele s-au închis la ora 23 doar o zi. Când și-au dat seama ca măsură nu este obligatorie, autoritățile au revenit la programul vechi: terasele se închid la ora 1.00 noaptea.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: "E exagerat să spunem alba-neagra, dar a fost o bâlbă, într-adevăr. Ni s-a prezentat situația ca și cum s-ar fi decis la nivel".

Monica Dinu, proprietar de bistro: ”Lumea a înțeles, a respectat, dar asta nu înseamnă că nu am fost supărați. O reducere de încasări în jur de 30 la sută".

În Timiș au fost raportate 34 de cazuri noi de Covid 19 în ultimele 24 de ore, iar în spitalele din județ sunt internate aproape 200 de persoane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO