Spectacol de culoare în Grădina Botanică din Cluj. Vizitatorii au rămas muți de uimire

11-04-2019 08:12


Spectacol de culoare şi de parfum în Grădina Botanică din Cluj-Napoca! Acum că au înflorit lalelele, zambilele, magnoliile, narcisele şi panseluţele, tot mai mulţi curioşi vin în fiecare zi pentru a se desfăta în mijlocul unui colţ de rai.

Acest soi de lalele este unul dintre cele mai celebre din lume. De sute de ani florile au rămas nemodificate iar de 20 de ani, împodobesc şi Grădina Botanică din Cluj.

Grădina botanică din Cluj-Napoca are cea mai mare diversitate de lalele din întreaga ţară. În fiecare zi vin aici zeci de turişti şi clejeni care se bucra de spectacolul coloristic oferit de aceste flori.

Reacția vizitatorilor

Andreea şi Denişa sunt studente în Cluj şi au profitat de vremea frumoasă pentru a vizita Grădina Botanică.

„Sunt studentă în Cluj şi am apreciat foarte mult grădina botanică, iar acum că a venit primăvara am ales să vin să mă plimb”, spune o vizitatoare. 

Şi câteva familii au ales să îşi petreacă ziua la grădina botanică. Aceştia au profitat de vremea bună, iar o plimbare printre flori este întotdeauna binevenită.

„Am avut puţin timp liber şi am zis să scoatem puţin copiii la aer. E o perioadă bună şi plăcut afară, merită”, spune un bărbat. 

Daniel este fotograf şi a profitat de această zi pentru a surprinde câteva cadre cu flori.

„Voiam să îi prezint grădina botanică şi soţiei, nu a mai fost aici şi am luat un aparat nou şi îl testez”, spune Daniel Satmari, fotograf.

La grădina botanică din Cluj sunt peste 30.000 de bulbi şi în fiecare an specialiştii încearcă să aducă soiuri noi.

„Lalelel sunt principalul punct de atracţie şi avem o colecţie impresionantă, anul acesta, 176 de cultivaruri, dacă comparăm cu anul 2000 când aveam 80 de cultivaruri, deci mai mult decât dublu, zambilele, narcisele panseluţele, magnoliile”, spune dr. ing. Doina Pui, responsabil sector ornamental.

La finalul primăverii, trandafirii vor fi atracţia grădinii botanice.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO