Spălătorie de covoare din Harghita, amendată. Funcţiona fără autorizaţie şi deversa ape uzate într-un pârâu
O spălătorie de covoare din Miercurea-Ciuc a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Harghita iar activitatea acesteia a fost suspendată temporar, după ce s-a constatat că deversa ape uzate în Pârâul Şumuleu şi funcţiona fără autorizaţie de mediu.
Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Harghita, verificările s-au efectuat în urma unor sesizări înregistrate la această instituţie.
„Ca urmare a sesizărilor înregistrate cu privire la deversarea apelor uzate în Pârâul Şumuleu, în zona industrială a municipiului Miercurea-Ciuc, comisarii GNM au verificat zona şi au identificat sursa de evacuare a apelor cu miros specific de ape uzate provenite din activitatea de spălare a covoarelor prin canal deschis şi prin canalul pluvial adiacent amplasamentului către pârâu.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Operatorul economic deversa apele uzate provenite din activitate către un colector nefuncţional şi fără a avea acceptul operatorului autorizat pentru preluarea acestor ape. Activitatea de spălare a covoarelor se supune procedurii de autorizare din punctul de vedere al protecţiei mediului, societatea desfăşurând activitatea în lipsa acesteia", se menţionează în postarea de pe reţeaua de socializare.
Sursa citată precizează că operatorul economic a fost amendat cu 50.000 lei şi activitatea acestuia a fost suspendată temporar.
„În urma controlului, operatorului economic i s-a aplicat amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei pentru desfăşurarea activităţii fără deţinerea autorizaţiei de mediu, respectiv pentru evacuarea apelor uzate, fecaloid menajere în apele de suprafaţă şi sancţiune complementară de suspendare a activităţii până la obţinerea actelor de reglementare, respectiv i s-au impus măsuri cu termene pentru conformare", se mai arată în postarea citată.