Gropile de pe DN1 sunt atât de mari încât se văd şi de la 20 de metri înălţime

19-12-2018 18:45


Abia s-a instalat zăpada peste România, că gropile din şosele au şi răsărit. După primele ninsori serioase, urmate de deszăpeziri, asfaltul s-a măcinat periculos.

În timp ce şoferii strâng din dinţi, cei de la drumuri spun că le vor astupa provizoriu, iar la primăvară vor face alte lucrări.

Gropile de pe DN1 sunt atât de mari încât se văd şi de la 20 de metri înălţime. Aici suntem în judeţul Prahova, la Românești.

"Calitatea proastă şi nimeni nu verifică constructorii dacă respectă într-adevăr tehnologiile. Trebuie să fii tot timpul atent şi să ai grijă să nu te trezeşti cu o groapă, Doamne fereşte, faci pană la viteză”, a spus un șofer.

La puţin scurt timp după ce am început filmarea, la Romanești au apărut câţiva muncitori cu o mătură, o butelie şi un sac de mixtură.

Până când asfaltul va fi reparat complet, la vulcanizările din zona vor fi cozi.

Claudiu Toma, administrator service: "De regulă o reparaţie de acest gen, în funcție de tipul maşinii, este între 500 şi 1.500 lei."

Şoferii care circulă pe A1 dau din groapă în groapă pe ambele sensuri.

Șofer: "E ciuruită doar banda 1, banda 2 nu, şi noi, ca şoferi de TIR nu avem voie să depăşim şi te aşteaptă poliţia şi îţi dă 2 milioane amendă."

Pe DN7, care traversează judeţul Arad, craterele vechi s-au adâncit după zăpezile din ultimele zile şi au devenit şi mai periculoase. Şoferii povestesc că plombele de proastă calitate din asfalt sar pur şi simplu.

"E plin de gropi mai nou, drumul după părerea mea a fost prost făcut de la început, dar aşa se lucrează la noi", a spus un șofer.

"Sunt foarte multe gropi, de mai bine de o lună de zile se circulă greu, sunt foarte periculoase", a spus un altul.

Şoferii care îşi strică maşinile în astfel de gropi pot cere despăgubiri în instanţă, însă demersul e unul anevoios. E nevoie de multe fotografii, de o reclamaţie la poliţie, de o constatare a pagubelor în service, dar şi de un martor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO