Sorin Blejnar are interdictie de a parasi tara inca 22 de zile

Dată publicare: 14-08-2012 10:41
Dată actualizare: 03-11-2012 14:33


Sorin Blejnar

Sorin Blejnar are interdictie de a parasi tara inca 22 de zile. Procurorii i-au adus la cunostinta, marti, fostului sef al ANAF ca i-a fost prelungita masura preventiva dispusa in dosarul in care este cercetat. 

Fostul sef al ANAF a fost, marti dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, el declarand ca le va cere procurorilor sa ii prezinte probele in cazul acuzatiilor care ii sunt aduse. El a reafirmat ca este nevinovat si ca isi va demonstra nevinovatia.

Sorin Blejnar a stat la DNA aproximativ o jumatate de ora, timp in care procurorii i-au adus la cunostinta ca are interdictie de a parasi tara inca 22 de zile. Masura poate fi contestata de Blejnar la instanta.

In 17 iulie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus lui Blejnar la cunostinta acuzatiile si au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile. Interdictia dispusa de procurori in cazul lui Blejnar a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, care in 23 iulie a respins contestatia fostului sef al ANAF.

Sorin Blejnar declara ca nu are nicio legatura cu acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat si ca nu a cunoscut istoricul fiscal al firmelor despre care vorbesc procurorii anticoruptie ca ar fi pagubit bugetul statului cu aproape 15 milioane de euro.

Potrivit DNA, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, grupul infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu si alte sapte persoane cercetate in dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in timp ce fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) Viorel Comanita si alte doua persoane au primit interdictie de a parasi tara.

In acelasi dosar, au fost emise mandate de arestare in lipsa pentru fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, sotii Radu si Dana Nemes si Mihai Gulea, in timp ce Stefan Puscasu si Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdictie de a parasi tara.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand fostului sef al ANAF Sorin Blejnar, fostului sau sef de cabinet Codrut Marta si fostului director al Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita.

Sechestrul a fost instituit la sfarsitul lunii iulie si a vizat imobile, terenuri si actiuni, au declarat surse judiciare. In cazul lui Sorin Blejnar, masura a vizat bunuri imobile in municipiul Arad, un imobil si un teren situate in sectorul 1 din Bucuresti, alte actiuni cotate pe piata bursiera cu o valoare aproximativa de 253.158,90 lei, dupa cum rezulta din declaratia de avere a acestuia din 2011.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO