Sorin Apostu ramane in arest. Cum a explicat faptul ca avea 17 telefoane mobile

Ultima actualizare: 02-10-2012 09:04

"Sunt nevinovat". Asta le-a spus, plin de convingere, primarul Clujului, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in speranta ca il vor elibera. Desi a promis ca nu va incerca sa influenteze ancheta, nu i-a induplecat pe magistrati.

Sorin Apostu a fost adus special de la Cluj, ca sa isi sustina cauza. El le-a explicat judecatorilor ca din cele 17 telefoane mobile descoperite la perchezitie, 13 erau noi ori zaceau nefolosite de mult. Cu alte cuvinte, nu umbla cu toate aparatele ca sa scape de urmaritori, dupa cum sustin procurorii.

Apostu insista ca doar patru celulare sunt functionale. Doua erau la el, celelalte doua la sotie.

"Noi le aveam", a spus Apostu, "ca urmare a unor promotii sau bonusuri ale operatorilor de telefonie".

Primarul a incercat sa demonteze si teoria procurorilor. Acestia afirma ca edilul ar fi luat 100.000 de euro spaga ca sa concesioneze un contract de salubrizare, dar si ca sa ajute o firma de asigurari sa incheie polite RCA pentru parcul de autobuze al orasului.

Fals, sustine edilul. Contractul a fost castigat prin licitatie publica. A fost contestat si instanta este cea care a decis castigatorul.

Si totusi banii ar fi fost primiti de primar prin intermediul sotiei, de meserie avocat. Apostu jura insa ca nu stia nimic de contractul de consultanta pe care l-a incheiat nevasta lui: "Avem un pact de a nu discuta chestiuni de serviciu acasa, timpul pe care il petreceam impreuna era foarte scurt si il dedicam vietii de familie".

Apostu a plecat sub escorta, luni dupa-amiaza catre Cluj.

In acest dosar este arestat si omul de afaceri Sorin Stoia, care le-a cerut judecatorilor sa il elibereze, pentru ca are probleme de sanatate si este nevoit sa faca exercitii fizice, ca sa nu fie operat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO