Soluția Primăriei Constanța pentru numărul mare de accidente. Cum arată semafoarele dintr-o intersecție


Ultimul update: Joi 07 Martie 2019 15:26
Data publicarii: Joi 07 Martie 2019 15:17
Categorie: Stiri actuale
semafoare Constanța

Semafoarele dintr-o intersecţie din municipiul Constanţa au fost modernizate, fiind transformate în dispozitive care arată culoarea verde sau roşie şi pe stâlp şi pe consolă.

Primăria spune că a luat această decizie pentru a mări vizibilitatea semafoarelor şi pentru a scădea numărul accidentelor rutiere în municipiu, relatează news.ro.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, la intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Soveja, consolele şi stâlpii pe care sunt montate semaforele au fost transformate în astfel de dispozitive.

“Mai exact, pe fiecare sens, consola şi stâlpul au fost schimbate cu unele care au în componenţă un sistem de iluminare pe bază de led. Astfel, la culoarea roşie a semaforului consola şi stâlpul se colorează în roşu şi tot aşa în funcţie de fiecare culoare a dispozitivului de semnalizare optică”, se arată în comunicat.

Primăria Constanţa menţionează că a pus în aplicare acest proiect pilot pentru mărirea vizibilităţii semafoarelor şi scăderea numărului accidentelor rutiere în oraş.

Intersecţia unde au fost montate semafoarele modernizate este una dintre cele mai aglomerate din municipiu.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO