Soldatul român care a suferit un anevrism în Afganistan a murit într-un spital din Germania


Ultimul update: Sambata 14 Martie 2020 17:29
Data publicarii: Sambata 14 Martie 2020 17:25
Categorie: Stiri actuale
Soldatul român care a suferit un anevrism în Afganistan a murit într-un spital din Germania

Un militar român a decedat, sâmbătă, într-un spital din Germania, în urma unui anevrism cerebral pe care l-a suferit în timp ce se afla în misiune în Baza Militară din Kandahar, Afganistan.

 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber a decedat în Centrul Medical Regional din Landstuhl, unde a fost transferat în cursul nopţii de joi spre vineri.

”Militarul se afla în misiune cu Batalionul 21 Protecţia Forţei Viperele Negre şi suferise o ruptură de anevrism cerebral miercuri, în data de 11 martie.

După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgenţă la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA.

Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supravieţuit”, se precizează în comunicatul MApN.

Militarul avea 51 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 1989 şi participa la a treia misiune în Afganistan.
Conducerea MApN a anunţat că este alături de familia militarului şi a transmis acesteia sincere condoleanţe.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO