Recomandări speciale de la autorități. Ce reguli trebuie să respecte poștașii, echipele de intervenții sau șoferii de tir

Ultima actualizare: 14-03-2020 17:11
Poștașii și alte categorii de angajați trebuie să respecte reguli speciale

Guvernul a emis o serie de recomandări speciale, în contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, anumite categorii precum poștașii, echipele de intervenție și șoferii de tir trebuie să respecte reguli stricte de protecție.

 

Recomandările emise de Grupul de Analiză vizează modul în care trebuie să relaționeze poștașii și echipele de intervenție (apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu/telefonie) cu persoane aflate în autoizolare.

De asemenea, șoferii de tir care se întorc din zonele roșii și galbene trebuie să respecte anumite reguli.

Astfel, poștașii trebuie să ceară persoanei autoizolate să poarte mască de protecție, să păstreze o distanță mai mare de 2 metri față de aceasta, iar persoana izolată trebuie să semneze orice document cu instrumental propriu de scris.

Poștașii ”vor purta un echipament minim de protecţie constând în mască de protecție şi vor fi dotați cu un dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după fiecare contact cu o persoana aflată în autoizolare”, se mai arată în dcoumentul Grupului de Analiză.

De asemenea, ”mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecția în vehiculul de transport se va face cel puțin de două ori în timpul unei ture de lucru cel puțin prin ștergerea suprafețelor de posibil contact cu mâinile personalului”.

Cum trebuie să procedeze angajații de la utilități

La rândul lor, echipele de intervenție de la companiile de utilități, ”înainte de intrarea în locuință, să solicite persoanei autoizolate să poarte mască de protecție”, iar ”în timpul efectuării lucrărilor necesare să solicite persoanei autoizolate să stea în altă cameră sau la o distanță mai mare de 2 metri”.

Totodată, ”membrii echipelor de intervenție vor purta un echipament minim de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi”.

Și în acest caz, ”membrii echipelor de interventie vor fi dotați cu dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după finalizarea intervenției, precum și după orice manevră care prezintă un risc de contaminare mai ales dacă această manevră a fost efectuată fără mănuși (atingerea unor suprafețe posibil contaminate de către persoanele autoizolate)”.

Reguli pentru șoferii de tir

În fine, ”șoferii mijloacelor de transport rutier cu masa de peste 3,5 t, precum și șoferii care fac aprovizionarea fermelor sau obiectivelor din industria alimentară, sunt exceptați de la impunerea regulilor de autoizolare/carantină în funcție de zonele din care sosesc (galbenă/roșie), la momentul intrării în țară”.

”Cu toate acestea, la momentul intrării în țară, personalul medical chestionează toți șoferii pentru a afla dacă aceștia prezintă simptome.
În cazul în care prezintă simptome, este anunțat serviciul 112 în vederea transportului la spital în vederea evaluării și testării.

În cazul în care nu manifestă simptome, personalul din frontieră consiliază șoferul asupra comportamentului de urmat în cazul apariției oricărui simptom; șoferului i se va recomanda să evite, pe cât posibil, contactul cu familia sau alte persoane.

În cazul în care șoferul este contact apropiat cu un caz confirmat, el nu va fi exceptat de la regulile de autoizolare”, se mai arată în documentul Grupului de Analiză.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 22 Octombrie 2021

45:51
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!