Soldati in uniforme de epoca au facut demonstratii de lupta in fata castelului Peles

Ultima actualizare: 27-08-2014 06:53

Ploile au ajuns si in statiunile de pe Valea Prahovei. Dar, dupa amiaza soarele a gonit norii, asa ca turistii au iesit la plimbare.

Multi s-au oprit la castelul Peles in Sinaia, unde au dat peste soldati imbracati ca in primul razboi mondial, care au facut demonstratii de lupta.

Mii de turisti care au ajuns in acest weekend la munte nu au vrut sa plece spre case fara sa viziteze si castelul Peles din Sinaia. Menestrelul de la poarta i-a intampinaT cu acorduri clasice de chitara.

Atmosfera si povestile locului i-au vrajit pe stranii ajunsi la resedinta de vara a familiei regale.

Tot la Peles, 45 de soldati in uniforme de epoca din primul razboi mondial inarmati cu baionete au facut demonstratii de lupta . Apoi, s-a schimbat garda, iar militarii au depus juramantul de credinta regelui Ferdinand I. Anul acesta s-au implinit 100 de ani de la declansarea primului Razboi Mondial.

Foarte multi turisti au vizitat si Castelul Cantacuzino din Busteni, unde au aflat povestile boierilor cantacuzini. Cladirea este o bijuterie arhitecturala, construita in 1911, la ordinul printului Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO